Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 νέα Εκδήλωση Γευσιγνωσίας με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών ΜεσοτόπουΕκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας που οργάνωσαν ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Παρακοίλων και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που γέμισε από γεύσεις και αρώματα της Λεσβιακής Γης.

Τα εδέσματα που προσφέρθηκαν ήταν παραδοσιακά ελαιοπιτάκια, ελαιόψωμο με πάστα ελιάς και χειροποιητα κουλουράκια με σπιτικές μαρμελάδες που παραγει ο συνεταιρισμός!

Οι επισκέπτες γεύθηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα και εξεφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την πρωτοβουλία του Μουσείου να αναδείξει τη διατροφική αξία των παραδοσιακών Λεσβιακών προϊόντων που διαθέτουν οι Γυναικείου Συνεταιρισμοί και οι Λέσβιοι παραγωγοί και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο ιδιαίτερης αξίας για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2024 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου, που έχει χαρακτηρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Παραδοσιακές χάχλες στη νέα εκδήλωση γευσιγνωσίας

το Σάββατο 13 Ιουλίου

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας συνεχίζονται το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00-14:00 με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου.

Οι επισκέπτες του Μουσείου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν νόστιμες ζεστές παραδοσιακές χάχλες στο φούρνο με ντομάτα και λεσβιακή γραβιέρα. Θα γίνει επίσης επίδειξη για παραδοσιακές χάχλες που θα πλάθονται επί τόπου από τις δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά γλυκά κουταλιού όπως ντοματάκι, βύσσινο, κολοκύθι και ελιά, φτιαγμένα όλα από αγνά υλικά της Λέσβου, με παραδοσιακές συνταγές, πολλή αγάπη και μεράκι.

Γεύσεις, αρώματα και μυρωδιές στόχος είναι να ταξιδεύουν τους γευσιγνώστες σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια, γνωρίζοντάς τους τα παραδοσιακά προϊόντα που φτιάχνουν οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί και οι παραγωγοί της Λέσβου με συνταγές που έχουν κληρονομήσει από τις γιαγιάδες τους και με τοπικά αγνά υλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2024 μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.