Έκτακτο : Φωτιά στη Χίο – Ήχησε το 112

Από τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Μετόχι της Σιδηρούντας. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζώα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 να μεταβούν στην παραλία Μετόχι, όπου θα υπάρχει μέσο μεταφοράς για την ασφαλή εκκένωσή τους. Ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι δεν έχουν στη διάθεσή τους ιδιωτικά οχήματα, καθιστώντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Η πυρκαγιά καίει κυρίως δασική και αγροτική έκταση, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάλλουν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας την αντιμετώπισή της ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ο κ. Ζώας τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να παραμείνουν ασφαλείς.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τον κόσμο να μην πλησιάζει την περιοχή της πυρκαγιάς και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους. Η Πολιτική Προστασία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν 8 οχήματα στο πύρινο μέτωπο και 5 υδροφόρες, ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν ακόμη από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.


Πηγή : politischios.gr