Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανακατασκευή δημοτικών οδών στην πόλη της ΜυτιλήνηςΥπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και δημοσιεύτηκε σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο ανακατασκευής δημοτικών οδών στην πόλη της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται να πραγματοποιηθούν αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων υφιστάμενων δημοτικών οδών της πόλης της Μυτιλήνης των οποίων το οδόστρωμα δεν είναι σε καλή κατάσταση, και ειδικότερα σε τμήματα στις παρακάτω οδούς:

- Ζωοδόχου Πηγής στην είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης

- Αγ. Ειρήνης από την οδό Καβέτσου έως την οδό Ε. Βοστάνη

- Θεοφίλου Χατζημιχαήλ από το 7ο Δημοτικό Σχολείο έως την οδό Κασσιανής

- 8ης Νοεμβρίου από το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο έως την οδό Σκρα

- Χρυσομαλλούσης από την διασταύρωση με την οδό Ε. Βοστάνη έως και την εκκλησία Παναγίας Χρυσομαλλούσας

- Βύρωνος Καραπαναγιώτη από την Μαρίνα έως διασταύρωση με Ε. Βοστάνη

- Ευστρ. Βοστάνη από την διαστάυρωση με την οδό Β. Καραπαναγιώτη έως την οδό Θεοφίλου Χατζημιχαήλ στα τμήματα που απαιτούν βελτίωση βατότητας

- Θεοκρίτου από την πλατεία Αλυσίδας έως τον Πλάτανο

- Οικονόμου Τάξη στο τμήμα από οδό Θουκυδίδου έως οδό Αναπαύσεως

- Θουκυδίδου από την οδό Οικονόμου Τάξη έως την οδό Χρυσομαλλούσης και τμήμα της Οικονόμου Τάξη από την οδό Θουκυδίδου έως την οδό Αναπαύσεως

Καθώς και παράδρομοι της Αεροπόρου Γιανναρέλλη που επιβαρυνθήκαν κατά την εκτέλεση του έργου κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων της Λαγκάδας και πρέπει να αποκατασταθούν, όπως επίσης και άλλα σημεία όπου απαιτούνται μικροπαρεμβάσεις.

Ειδικότερα στα παραπάνω τμήματα, στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθεί απόξεση στρώσεων υφιστάμενου ασφαλτικού οδοστρώματος και κατασκευή ασφαλτικής στρώσεως κυκλοφορίας αφού προηγηθεί ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη. Επίσης, θα γίνει ανύψωση ή καταβιβασμός των υφιστάμενων φρεατίων για την προσαρμογή της στέψης αυτών με το οδόστρωμα, ενώ σε τμήματα που δεν μπορεί να γίνει ασφαλτόστρωση θα γίνει καθαίρεση υφιστάμενων τσιμεντοστρώσεων δημοτικών οδών και αποκατάσταση τους με σκυρόδεμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, περιλαμβανομένου Φ.Π.Α., και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Μυτιλήνης και η προθεσμία υποβολής των προσφορών ορίζεται η Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 στις 15:00.