Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες στη Μυτιλήνη


Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) άτομα για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές, τρείς (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, πέντε (5) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 04-06-2024 έως 13-06-2024 στη Μυτιλήνη.

Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) άτομα - ημεδαποί (20χρονος, 47χρονος, 28χρονη και 17χρονη) για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές, τρείς (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν προχθές (13-06-2024) στη Μυτιλήνη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής (τετελεσμένης και σε απόπειρα) και της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων προέκυψε ότι, την 12-06-2024, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, μπήκαν σε οικία στη Μυτιλήνη από ανασφάλιστη είσοδο και αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα, το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και τραπεζική κάρτα.

Ακολούθως, χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη τραπεζική κάρτα, πραγματοποίησαν συναλλαγές σε καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης, συνολικής αξίας -130- ευρώ.

Κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε επίσης ότι, ο 20χρονος ενέχεται σε τέσσερις (4) ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), που διαπράχθηκαν κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα σε οικίες στη Μυτιλήνη, απ’ όπου αφαίρεσε κατά περίπτωση, κινητό τηλέφωνο, τσιγάρα αξίας -500- ευρώ, ζευγάρι ακουστικά, δύο (2) φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (Usb Sticks), το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ και κοσμήματα αξίας -4.000- ευρώ.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός (1) ακόμη ατόμου - ημεδαπής (44χρονης), γονέα της ανήλικης δράστιδας, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται και ο 47χρονος.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε κινητό τηλέφωνο εκ των κλοπιμαίων και κατασχέθηκε.