Ιστορική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στην Ηρωική Νήσο Ψαρών

 

Στην Ηρωική Νήσο Ψαρών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20.05.2024  για πρώτη φορά η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και μετά από την επίσης πρώτη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στους Φούρνους Κορσεών στις αρχές Απριλίου.

 Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  στα μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου  διεξάγονται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της Περιφέρειας και  αποτελούν  προεκλογική δέσμευση του Περιφερειάρχη, η οποία και υλοποιείται.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν  δια ζώσης ο Περιφερειάρχης και 19 Περιφερειακοί Σύμβουλοι (11 από το Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο, 3 από την Νέα Δυναμική, 3 από την Λαϊκή Συσπείρωση και 2 από Αλλαγή Πορείας) οι οποίοι  ενημερώθηκαν επί των θεμάτων και προβλημάτων του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο  Βρατσάνο ενώ το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για  την εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Βρατσάνο, με Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με κατοίκους της νήσου και ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνεδριάσεις  του Περιφερειακού Συμβουλίου εκ περιτροπής σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία τεχνικά μπορούν να τις  καλύψουν, ήταν μια προσωπική δέσμευση και υποχρέωση μας προς τους ακρίτες των νήσων αυτών που φυλούν Θερμοπύλες. Μετά τους Φούρνους  Κορσεών επισκεφτήκαμε και την Ηρωική Νήσο Ψαρών, συζητήσαμε με τους αιρετούς και  τους κατοίκους και στείλαμε το μήνυμα πως είμαστε κοντά τους έμπρακτα. Οι εκλογές τελείωσαν και χρέος όλων μας είναι και να συνεργαστούμε αλλά και να μην θυμόμαστε τους ανθρώπους αυτούς κάθε τέσσερα χρόνια».