Θρύλε της Ευρώπης Ολυμπιακέ!- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ


Θρύλε της Ευρώπης Ολυμπιακέ! Είναι γεγονός! Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του το Conference League καθώς στον συγκλονιστικό τελικό με γκολ του Ελ Καμπί στο 116' πήρε το τρόπαιο κι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που το κάνει!

 

Ο Θρύλος της Ευρώπης είναι εδώ. Ο Ολυμπιακός. Αυτή η Ολυμπιακάρα νίκησε 1-0 τη Φιορεντίνα με το... χρυσό γκολ του Ελ Καμπί και πήρε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του, αυτό του Conference League.

 

Στο 116ο λεπτό ο Ελ Καμπί ότι δεν έκανε τόσα λεπτά το έκανε εκείνη τη στιγμή για το... χρυσό 1-0. Ο Ιμπόρα με αυτοθυσία πήγε στη φάση, αυτή έφτασε στον Εσε που την έστειλε στον Μαροκινό που από κοντά με το κεφάλι του δεν αστόχησε για το 1-0. Και μετά έγινε ο απόλυτος... πανικός. Αμέσως μετά και το τσεκάρισμα από το VAR για την επιβεβαίωση της φάσης και το εάν υπήρχε οφσάιντ ή όχι. Ο κόσμος στα ουράνια. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κοντά στο πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο. Λίγα λεπτά απέμειναν. Ο Ολυμπιακός τα είχε καταφέρει. Το είχε κάνει. Το Κύπελλο ήταν πλέον δικό του!!!

 

MVP: Ελ Καμπί για το τέρμα του μαζί με τον Εσε. Ο Μαροκινός δεν έχει κάνει το κορυφαίο του ματς όμως όταν βρήκε την ευκαιρία το έβαλε το γκολ του. Και τι γκολ ε; Γκολ που έδωσε ευρωπαϊκό. Όσο για τον Αργεντίνο; Αυτός τα έκανε όλα. Αμυντικά, τακτικά και με τρεξίματα. Παιχνιδάρα από τον Εσε που είχε και τη μπαλιά στον Ελ Καμπί.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι δύο γκολκίπερ. Ο Τζολάκης ήταν φοβερός όποτε χρειάστηκε. Από τους υπόλοιπους ερυθρόλευκους φοβερή η αυτοθυσία των Κάρμο, Ρέτσου και Ιμπόρα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρκετοί από τους μεσοεπιθετικούς της Φιορεντίνα. Παίκτες όπως οι Μποναβεντούρα, Γκονζάλεζ και αρκετοί ακόμα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της Φιορεντίνα στη φάση του 1-0. Ο τρόπος που λειτούργησε και βγήκε έτσι το τέρμα του Ελ Καμπί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν απέφυγε τα λάθη ο Πορτογάλος Ντίας σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Άφησε χωρίς κάρτες ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Φιορεντίνα. Ο Ολυμπιακός ζήτησε χέρι - πέναλτι στο πρώτο μέρος της παράτασης αλλά ο Ίβηρας θεώρησε ότι δεν υπήρξε κάτι. Στο 1-0 του Ολυμπιακού περίμενε το VAR για να επιβεβαιώσει το τέρμα του Ελ Καμπί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αυτός ο Ολυμπιακός ήταν Ολυμπιακάρα. Τόσο απλά. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το πρώτο στην ιστορία του. Το πρώτο ελληνικής ομάδας!!! Ευρώπη, άκουσέ το!!! Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος Βασιλιάς. Ο νέος Αυτοκράτορας. Τι έκανε πραγματικά; Τι έκανε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ορτέγα (91' Κίνι), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο (77' λ.τρ. Ορτα), Ποντένσε (105+1' Μασούρας), Φορτούνης (73' Γιόβετιτς) και Ελ Καμπί (120+22' Ελ Αραμπί).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Μπιράγκι (105+1 λ.τρ., Ρανιέρι), Μαρτίνεζ, Μιλένκοβιτς Ντοντό, Μαντραγκόρα, Αρτούρ (74' Ντάνκαν), Μποναβεντούρα (83' Μπάρακ), Κουαμέ (83' Ικονέ), Γκονζάλεζ (105+1' Μπελτράν) και Μπελότι (59' Νζολά).