Στο Καλημέρα Ελλάδα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μίλησε σήμερα το πρωί μέσω Skype στην ενημερωτική τηλεοπτική  εκπομπή του ΑΝΤ1  «Καλημέρα Ελλάδα»  και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια προ ημερών στο Λονδίνο, η οποία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ τα οποία την πρόβαλαν εκτενώς.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στα δυο Φεστιβάλ που διοργανώνει η Περιφέρεια , της Σαπφούς στην Λέσβο και το Μεσαιωνικό στην Χίο, προσκαλώντας τους παρουσιαστές της εκπομπής να τα παρακολουθήσουν από κοντά.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης:

«Μετά τον μεταναστευτικό τυφώνα που ζήσαμε ως το 2020 και στην επίλυση του προβλήματος η εκπομπή σας μας βοήθησε πολύ, ανεβάζοντας το θέμα και προσπαθώντας να διαφωτίσετε την Ελλάδα,  έχουμε επιδοθεί σε μια έντονη προσπάθεια εξωστρέφειας.  Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και στην κορύφωση της, διοργανώσαμε προ ημερών μια εκδήλωση στο Λονδίνο για να προωθήσουμε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παρέστη ένας μεγάλος αριθμός από διαπρεπείς Άγγλους και Έλληνες,  περί τα 350 άτομα,  παρουσιάστηκαν τα νησιά και η ιστορία τους και ευελπιστούμε το brand name της Μόριας να αλλάξει.

Να σας ενημερώσω επίσης ότι σήμερα μεταβαίνουμε στην Τουρκία και στο Αϊβαλί όπου είμαστε καλεσμένοι του κ. Κότς για τα εγκαίνια ενός Μουσείου στα οποία θα παραστεί μια αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια.  Προσπαθούμε να κάνουμε μεγάλη εξωστρέφεια.

 Όπως έχει άνθιση η κτηνοτροφία που είναι ο πρώτος τομέας επιδόσεων των νησιών μας, όπως έχει άνθιση η γεωργία με το ελαιόλαδο, φέτος ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε χώρο να φιλοξενήσουμε τους επισκέπτες μας.

Τον Ιούνιο διοργανώνουμε ένα Φεστιβάλ για την ποίηση της Σαπφούς και γενικά για την Λέσβο η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με την Σαπφώ, όπου θα φιλοξενήσουμε διαπρεπέστατους ομιλητές και έχουμε και το Φεστιβάλ της Χίου  που το καθιερώσαμε για τρίτη χρονιά και σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε.