6η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο

 

Η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και ο Δήμος Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν την 6η Γιορτή Κερασιού, την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024, στην Αγιάσο.

 

Από το πρωί, στα κεντρικά σημεία (Πλατεία Δημαρχείου, Πλατεία Αγοράς, Σταυρί, Καμπούδι) θα προσφέρονται δωρεάν κεράσια στους φίλους και επισκέπτες. Παράλληλα, οι ντόπιοι παραγωγοί θα πουλούν κεράσια δικής τους παραγωγής, καθώς και τα εποχικά τοπικά προϊόντα, στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του χωριού.

 

Στην Πλατεία Δημαρχείου θα λειτουργεί Έκθεση μεγεθυμένων φωτογραφιών της Κοινότητας Αγιάσου, σχετικών με την παραγωγή και την ιστορία του Αγιασώτικου κερασιού.

Στον ίδιο χώρο, το ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ "ΣΟΥΣΑΜΛΗ" θα παρασκευάζει και θα προσφέρει εδέσματα από κεράσι ενώ η Ποτοποιία Σαμαρά θα παρουσιάζει και θα προσφέρει από το περίπτερό της το νέο προϊόν της KALESMA (λικέρ από κεράσι).

Στο Δημοτικό Πάρκο, έδρα της Visit Agiasos, θα λειτουργεί Έκθεση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το φορέα σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο, το ΥΠΠΟ και το Γυμνάσιο Αγιάσου.

Στον ίδιο χώρο, οι μικροί μας επισκέπτες θα διασκεδάζουν με face painting, zumba και δημιουργικά παιχνίδια από την ομάδα του Οxygen Academy.

 

Στις 12.00 μ. θα ξεκινήσει από την Πλατεία Δημαρχείου περίπατος και ξενάγηση από τον Μάκη Αξιώτη προς τον κερασιώνα του Παναγιώτη Μ. Λαλά στη θέση Φολίδι.

Στις 2.00 μ.μ. θα ξεκινήσει στην πλατεία του χωριού το μεγάλο μουσικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα, που θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα.

Με την ευγενική χορηγία της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ και προσωπικά του κ. Παναγιώτη Σινιόρου, του  Ζαχαροπλαστείου Σουσαμλή, της Ποτοποιίας Σαμαρά, καθώς και των επαγγελματιών και παραγωγών της Αγιάσου.

Συμμετέχουν οι φορείς: Π.Κ.Σ.Α. «Ο Σάτυρος», Αναγνωστήριο Αγιάσου, Γ.Σ.Α. «Όλυμπος», Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου, Visit Agiasos, Oxygen Academy, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.