Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Δημαρχείο και λιμάνι Μυτιλήνης (PICS, VID)


Γύρω στις 10 το πρωί έφθασε στη βροχερή Μυτιλήνη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μετέβη στο χώρο του λιμανιού προκειμένου να ενημερωθεί για την εφαρμογή του προγράμματος χορήγησης visa express σε Τούρκους τουρίστες. Η επίσκεψή του εκεί συνέπεσε μάλιστα με την άφιξη πλοιαρίου από την Τουρκία όπου είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει ο ίδιος  στους επισκέπτες που κατέφθαναν και να τους ευχηθεί καλή διαμονή. Ανάμεσα στους 90 περίπου  επισκέπτες που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ήταν ο Αντιδήμαρχος του Αϊβαλιού και καπετάνιος του πλοίου Αλή Ζαλέ τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε καλές δουλειές και καλή διαμονή.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο λιμάνι  ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ο οποίος μάλιστα μετέβη και στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή του  και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε δίπλα του προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εργασίες που έγιναν προκειμένου να διαμορφωθεί και χώρος στο λιμάνι. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες που έγιναν και για την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται στα νησιά από την έναρξη του προγράμματος. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ανέφερε ότι το θέμα της visa είχε τεθεί από τον ίδιο πριν από ένα χρόνο σε συνάντηση στο Επιμελητήριο και δήλωσε ικανοποιημένος γιατί η πρότασή του εισακούσθηκε. «Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε 6000 επισκέπτες που σημαίνει 3 εκατ. ευρώ . Είχαμε άψογη συνεργασία με τον κ. Καιρίδη και τα λέω εγώ αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης για να σχολιάσει ο Πρωθυπουργός «και πρέπει να τα λες»

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού στο λιμάνι Μυτιλήνης 

«Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τις τοπικές αρχές τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Υπουργό για τη δρομολόγηση ενός πάρα πολύ σημαντικού προγράμματος. Βλέπετε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί και λειτουργεί αποτελεσματικά το πρόγραμμα διευκόλυνσης χορήγησης visa που δίνει τη δυνατότητα σε Τούρκους επισκέπτες που δεν έχουν visa, να αποκτήσουν εντός λίγων λεπτών.  Φαίνεται σήμερα εύκολο και αυτονόητο, χρειάσθηκε πάρα πολύ δουλειά για να υλοποιηθεί και πάρα πολύ προσπάθεια από το ελληνικό κράτος.  Είναι το μόνο πρόγραμμα διευκόλυνσης visa που «τρέχει» σε όλη τη ζώνη του Σεϊγκεν  που δεν θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί αν η χώρα μας δεν είχε ανακτήσει την αξιοπιστία που είχε απωλέσει τα προηγούμενα χρόνια,  έτσι ώστε και οι Ευρωπαϊκές  αρχές να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια σοβαρή χώρα η οποία μπορεί να επεξεργάζεται αιτήσεις visa για είσοδο εντός της ζώνης του Σεϊγκεν με ταχύτητα και  απόλυτη ασφάλεια. Προσβλέπουμε σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες .Το πρόγραμμα αφορά 14 λιμάνια και τα υπόλοιπα νησιά θα ενταχθούν μέχρι το τέλος Απριλίου. Προσβλέπουμε εδώ στη Λέσβο   σε πολλούς περισσότερους επισκέπτες, δεν χρειάζεται να πω πόσο σημαντικό είναι για την τοπική οικονομία το πιστοποιούν τα χαμόγελα των τοπικών φορέων που βλέπουν μια σημαντική πρόσθετη τουριστική κίνηση από Τουρκία. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα πρώτα από όλα για τους νησιώτες μας οι οποίοι θέλουν να ζουν σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας με τον γείτονά μας».

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης,   ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μάνος Λογοθέτης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

Πηγή https://aeolos.tv/