Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα της Λέσβου: Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι τα αναπτυξιακά έργα είναι προτεραιότητά μας


Στη Λέσβο πραγματοποιείται η εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, στην οποία μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο χρόνος που θα απαιτείται για τη μετακίνηση από την Καλλονή στο Σίγρι μειώνεται κατά το ήμισυ (από 1 ώρα και 20 λεπτά σε 40 λεπτά) και βελτιώνεται σημαντικά η προσβασιμότητα στο λιμάνι Σιγρίου,

 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ολοκληρώνεται και παραδίδεται ένα έργο που σπάει την απομόνωση. «To 2019 όταν οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν είχα πει ότι μια από τις κεντρικές μας προτεραιότητες είναι να μετατρέψουμε τη χώρα σε ένα τεράστιο εργοτάξιο. Πέντε χρόνια μετά τα εργοτάξια κλείνουν και δίνουν τη θέση τους σε σημαντικά έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα».

 

Το έργο αυτό για εσάς είναι μεγάλο και σημαντικό, Είναι έργο που το ζητούσατε εδώ και δεκαετίες, ένα από τα σημαντικά έργα αναβάθμισης περιφερειακού οδικού δικτύου, ολοκληρώνεται, παραδίδεται με αποτέλεσμα να σπάει η απομόνωση της Λέσβου. Να δημιουργούνται νέες αναπτυξιακές πολιτικές.

 

Συμβάλλουμε στον εθνικό μας στόχο μείωσης θανατηφόρων τροχαίων. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τη σημασία του έργου. Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να γλιτώνετε 40 λεπτά από την Καλλονή στο Σίγρι και από το Σίγρι στην Καλλονή».

 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτό δεν είναι το μόνο έργο που αλλάζει τη Λέσβο, καθώς δρομολογείται και η κατασκευή του φράγματος του Τσικνιά

 

«Πριν από 30 χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για την ανάγκη κατασκευής του φράγματος του Τσικνιά για να λυθεί το ζήτημα ύδρευσης. Ενδεικτικό της ελληνικής παθογένειας είναι ότι έργα που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, δρομολογούνται από αυτή την κυβέρνηση. Ένα έργο που θα κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους. Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι τα αναπτυξιακά έργα είναι προτεραιότητα».

 

Μεταξύ άλλων στάθηκε στις παρεμβάσεις στις μονάδες υγείας, «με πιο σημαντική την πλήρη ανακαίνιση της ψυχιατρικής κλινικής», η οποία εκτιμάται ότι θα υλοποιείται άμεσα.

 

Σχολιάζοντας το ζήτημα της βίζα-εξπρές σε Τούρκους πολίτες για επισκέψεις σε ελληνικά νησιά, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι χρειάστηκε πολλή δουλειά από τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να πειστεί η Ευρώπη ώστε να εκδίδεται η βίζα.

 

«Στη συνολική εικόνα θέλω να προσθέσω ότι όσοι έχουμε επισκεφτεί το νησί, θυμόμαστε τις εικόνες διαχείρισης του μεταναστευτικού. Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών», δήλωσε σε άλλο σημείο

 

Πηγή https://www.iefimerida.gr