Συνάντηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Πλωμαρίου


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην Δήμαρχο Πλωμαρίου Δημήτρη Βαρβαγιάννη και τον πατέρα Ευστάθιο Μεταξή, εφημέριο του Ιερού Καθεδρικού  Ναού Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αριστόβουλου Ελευθερίου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αποκατάσταση του Ιερού Ναού ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό του 2017 χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αποκατασταθεί.

Οι κκ. Βαρβαγιάννης και Μεταξής ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειες που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και ζήτησαν την βοήθεια της Περιφέρειας για την χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Ο Ναός του Αγίου Νικολάου έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να βρούμε χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να αποκατασταθεί. Κάνουμε ότι μπορούμε στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων ως Περιφέρεια να αποκαταστήσουμε Ναούς σε όλη την Λέσβο οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλα ή μικρότερα προβλήματα».

Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για την ανταπόκριση στο αίτημα μας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ξέρουμε πως θα προσπαθήσει να βρει την χρηματοδότηση και να ξανά γίνει ο Ναός όπως ήταν πριν τον σεισμό».

Ο πατήρ Ευστάθιος Μεταξής δήλωσε:

«Μετά από 7 χρόνια ελπίζουμε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ζημιών στον Ναό μας. Έχουμε έτοιμο τον φάκελο με τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις  και μένει μόνο η χρηματοδότηση. Έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα πολλές υποσχέσεις που έμειναν υποσχέσεις. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη που ανταποκρίνεται άμεσα και είναι στο πλευρό μας όπως πάντα».