Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής


Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Θερμής συνάντησε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, οι οποίοι βρέθηκαν στο γραφείο του συνοδεία δύο εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνω για τη Δημοκρατία» του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Χριστόφας μίλησε στα παιδιά για τον ρόλο του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη σημασία του διαλόγου, της διαβούλευσης και της συνεργασίας και παρέθεσε παραδείγματα που σκιαγραφούν τις αρμοδιότητες του Δήμου και το πόσο σημαντική είναι η επίδραση της αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών. Επιπλέον, ο Δήμαρχος παρουσίασε στους μαθητές και μαθήτριες κάποια από τα έργα που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε παρεμβάσεις στην περιοχή τους, ενώ άκουσε και κατέγραψε και τα αιτήματά για το σχολείο τους αλλά και τα χωριά στα οποία ζουν.

Πριν τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη λειτουργία του Δήμου Μυτιλήνης με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας Νίκο Καρασάββα.