Δυναμική η απεργιακή συγκέντρωση χτες στην Μυτιλήνη


Δυναμική σε παλμό και μαχητικότητα ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, τα Σωματεία, άλλους Συλλόγους και φορείς, απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας , ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Για άλλη μια φορά, οι προσπάθειες υπονόμευσης της απεργίας έπεσαν στο κενό, με τα συνθήματα να ταρακουνούν  την αγορά της Μυτιλήνης καθόλη την διάρκεια της πορείας.

Τρανταχτή ήταν η συμμετοχή εργαζομένων από χώρους δουλειάς, που όλο το προηγούμενο διάστημα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και Σωματείων έκαναν παρέμβαση, συζήτησαν μαζί τους, αναδεικνύοντας τους πως όσες κατακτήσεις κερδίζουμε είναι μέσα από τους αγώνες που δίνουμε.

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους, για την Τετάρτη 1η του Μάη, για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Χαιρετισμό απεύθυναν η Μαρία Μαδυτινού, πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Λάμπρος Μαστρόκαλος, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, ο Μάκης Βενέτας πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ Βορείου Αιγαίου, η Κατερίνα Κομνηνάκα πρόεδρος του παραρτήματος Βορείου Αιγαίου το Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ και ο Γιάννης Συκάς, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Ζαφειρίου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.