1η Μουσική Συνάντηση Μουσικών Σχολείων


Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης με χαρά και ενθουσιασμό ανακοινώνουν τη διοργάνωση της 1ης Μουσικής Συνάντησης Μουσικών Σχολείων.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι συνεργασίας και δημιουργικότητας που ξεκινάει με την άφιξη των Μουσικών Σχολείων της Αθήνας, του Πειραιά, της Χίου και της Δ. Λέσβου, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2024, στην πόλη της Μυτιλήνης.

Τα Μουσικά σχολεία, που θα συμμετέχουν στην 1η Μουσική Συνάντηση με 22 οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα, συμπεριλαμβανομένου και ενός θεατρικού συνόλου, θα ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους για να προσφέρουν μια αξέχαστη καλλιτεχνική εμπειρία.

Η διοργάνωση της Μουσικής Συνάντησης έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας της μουσικής παιδείας και της δημιουργικότητας των Μουσικών Σχολείων αλλά και την προώθηση του πολιτισμού, συμβάλλοντας στη μουσική καλλιέργεια της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, επιδιώκει να αναδείξει την πόλη της Μυτιλήνης και το νησί της Λέσβου ως κέντρο πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων να συναντηθούν για πρώτη φορά μεταξύ τους και να επικοινωνήσουν μέσω της μουσικής, να ενισχύσουν τις μουσικές δεξιότητες τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργήσουν μια μουσική κοινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, αναδεικνύοντας την πολυμορφία της μουσικής και προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εκφράσεων με ορχήστρες και χορωδίες παραδοσιακής, λαϊκής, ευρωπαϊκής και Jazz μουσικής και θέατρο.

Το πρόγραμμα της Μουσικής Συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια του,θα περιλαμβάνει συναυλίες των μουσικών συνόλωνόλων των Μουσικών σχολείων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση, ξεναγήσεις σε εμβληματικά μνημεία της πόλης της Μυτιλήνης καθώς και μουσική σύμπραξη όλων των συμμετεχόντων μαθητών των Μουσικών Σχολείων που θα επισκεφθούν την πόλη μας, την Παρασκευή 12 Απριλίου σε μια Μουσική Γιορτή επικοινωνίας μέσω της μαγείας της μουσικής.

Το Μουσικό μας ταξίδι θα ξεκινήσει σύντομα και σας προσκαλούμε να ενωθείτε μαζί μας σε αυτή τη μοναδική εμπειρία, με αγάπη και σεβασμό για τη μουσική.

Τέλος να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της Μουσικής Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Συλλόγου Μυτιλήνης καθώς και ιδιωτών φίλων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.