Πεζοπορία στην περιοχή της Άντισσας την Κυριακή 07 Απριλίου 2024


Πεζοπορία στην περιοχή της Άντισσας την Κυριακή 07 Απριλίου 2024

Στη Δυτική Λέσβο θα περπατήσει αυτή την Κυριακή ο Ορειάς, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Άντισσας: στο σπήλαιο του Ορφέα, στη Λιώτα (Λυγερή) και τον Γαββαθά.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή 7 Απριλίου στο My Market, ώστε στις 08:30 να ξεκινήσουμε για την Άντισσα  με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας.
Η πεζοπορία μας, όπως συνήθως, θα γίνει σε δυο ομάδες, οι οποίες θα ακολουθήσουν διαφορετικές διαδρομές, με κοινή κατάληξη όμως στον Γαββαθά. Η μία διαδρομή θα είναι δύσκολη με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη και η άλλη εύκολη με οδηγό τον Γιώργο Σαμαρά.
Η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά θα αποβιβαστεί λίγο πριν την Άντισσα, στη  διασταύρωση προς Γαββαθά. Από εκεί θα κατευθυνθεί προς την Παναγιά στη θέση Ράσκα και, στη συνέχεια, προς το δρόμο Λαψάρνων – Λιώτας και, αφού περάσει από τη Λιώτα, θα καταλήξει στο Γαββαθά. Φυσικά, στο Γαββαθά όσοι θέλουν θα μπορέσουν να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Η διαδρομή δεν είναι κυκλική, είναι σχετικά εύκολη, θα κινηθεί σε μονοπάτι και σε αγροτικό δρόμο και θα διανύσει περίπου 7 χιλιόμετρα.
H ομάδα του Δαμιανού Σταθάκη θα συνεχίσει με το λεωφορείο και θα κατεβεί στο γεφύρι λίγο πριν το Γαββαθά. Θα κινηθεί ανηφορικά προς την Αγία Κυριακή και στη συνέχεια προς το σπήλαιο του Ορφέα. Από εκεί, αφού περάσει από τους Αγίους Αναργύρους, θα καταλήξει στη Λιώτα. Τέλος, με το λεωφορείο θα μεταφερθεί στο Γαββαθά, όπου θα υπάρχει χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα (για όσους το επιθυμούν). Η διαδρομή δεν είναι κυκλική, είναι πολύ απαιτητική και διανύει περίπου 12 χιλιόμετρα.
Μετά το ανακουφιστικό μπάνιο στη θάλασσα ή τον καφέ στο Γαββαθά, το λεωφορείο θα μας μεταφέρει σε κοντινό εστιατόριο, για το καθιερωμένο μας γεύμα. Ενδεχομένως, να υπάρξουν και εκπλήξεις!
Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο.  
Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415, ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!