Αυτοψία στο λιμάνι Μυτιλήνης για την επταήμερη visa στους Τούρκους πολίτες



Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, στο λιμάνι της πόλης. Στόχος της επίσκεψής τους ήταν η αυτοψία σε εγκαταστάσεις και υποδομές, που χρησιμοποιούνται γενικότερα για την υποδοχή επισκεπτών από την Τουρκία, αλλά και ειδικότερα και για την υποδοχή όσων θα αιτηθούν να λάβουν επταήμερη θεώρηση εισόδου (visa), η οποία θα εκδίδεται με ταχύτερες διαδικασίες.


Παρόντες στην αυτοψία ήταν ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Παναγιώτης Τακτικός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γιαννάκας, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγος Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Ταξίαρχος Ηλίας Βαζούρας, ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχος Σωτήρης Χονδρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Βασίλης Βογιατζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, η Διευθύντρια του Τελωνείου Μυτιλήνης Κατερίνα Ζαχαριάδου και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.


Μετά την αυτοψία ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, όπου συζητήθηκαν οι ενέργειες, που απαιτούνται από κάθε πλευρά, ώστε η Μυτιλήνη να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες, που θα έχουν επιλέξει την έκδοση της επταήμερης visa, εφαρμόζοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.


Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Η επαναφορά της ταχείας χορήγησης επταήμερης τουριστικής visa για τους Τούρκους πολίτες ήταν ένα πάγιο αίτημα του νησιού μας, χαιρόμαστε που το μέτρο θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα και εκτιμούμε πως τα οφέλη του για τον τουρισμό στον τόπο μας θα είναι σημαντικά. Από την πλευρά μας, ως Δήμος Μυτιλήνης, θα προχωρήσουμε άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων Υπουργείων και σε συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο φορέα και υπηρεσία για να συμβάλουμε στο να είμαστε απολύτως έτοιμοι να υποδεχθούμε τους Τούρκους επισκέπτες».