Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης είναι υπέρμαχος της φορολογικής δικαιοσύνης

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου η ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, με θέμα τις αλλαγές στην Φορολογική Νομοθεσία και ότι αφορά στις εξελίξεις στην εφαρμογή στο my data, τη σύνδεση των pos με τις ταμειακές και την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

   Την εκδήλωση προλόγισε με σύντομο χαιρετισμό ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ Μουτζούρης Ιωάννης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους κ Π. Τατάκη και Π. Καρέκο για την παρουσία τους και την υπεύθυνη πληροφόρηση στις σημαντικές αλλαγές που αφορούν στη φορολογία αλλά και λειτουργία της μικρομεσαίας επιχείρησης,  καθώς και  όλους τους συναδέλφους που  παραβρέθηκαν.

    Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ Παναγιώτης Τατάκης Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ε.Ε. Ν Λέσβου και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο κ. Παναγιώτης  Καρέκος Γ. Γραμματέας της ΕΦΕΕ Ν. Λέσβου & Αντιδήμαρχος Οικονομικών, οι οποίοι ανέλυσαν τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο νέο φορολογικό πλαίσιο, αναφέρθηκαν στον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμό εισοδήματος, στις υποχρεώσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και στο νέο πλαίσιο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

   Στη συνέχεια απαντήθηκαν οι απορίες που εκφράστηκαν από τους παρευρισκόμενους και υπογραμμίστηκε η προσοχή στην εφαρμογή των μέτρων.

    Κατά κοινή ομολογία όλων αναφέρθηκε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο για τις ατομικές επιχειρήσεις, καθώς είναι οριζόντιο και φορολογεί εικονικά και όχι  πραγματικά εισοδήματα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης είναι υπέρμαχος της φορολογικής δικαιοσύνης