«Αστρονομία για παιδιά» στο ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α Ευεργέτουλα Λέσβου


Ολοκληρώθηκε  με επιτυχία η εκπαιδευτική - ενημερωτική δράση με θέμα: «Αστρονομία για παιδιά», που διοργάνωσε και υλοποίησε  το ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α Ευεργέτουλα Λέσβου στις 11,12,13 και  14 Μαρτίου 2024στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Η δράση είχε  στόχο την  εξοικείωση των επιμορφωμένων με τα αστέρια, τους αστερισμούς και γενικότερα με τα ουράνια σώματα. Στη  δράση συμμετείχαν   350  μαθητές και εκπαιδευτικοί  της Διεύθυνσης Α/θμιας    Εκπαίδευσης  Λέσβου και συγκεκριμένα τα σχολεία:6ο Δ.Σ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, Δ.Σ.ΧΑΛΙΚΩΝ, 10ο Δ.Σ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΕΙΔΙΚΟ Δ.Σ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ

      Στη δράση  προηγήθηκε θεωρητικό μέρος, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα γειτονικά μας ουράνια σώματα, τους πλανήτες  του ηλιακού μας συστήματος. Στη συνέχεια έγινε  αναφορά στα αστέρια, δηλαδή τους άλλους «ήλιους»  που βλέπουμε στον ουρανό μας, τις συγκεντρώσεις τους από σμήνη ως γαλαξίες. Επιπλέον, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την επιστήμη της αστρονομίας, ερασιτεχνική και επαγγελματική, τα μεγάλα τηλεσκόπια και τις παρατηρήσεις των ουρανίων αντικειμένων. Μετά τη θεωρητική ενημέρωση  πραγματοποιήθηκε  σειρά προβολών αστρονομίας τουφορητού Πλανηταρίου STARLAB  (που έχει  στην κατοχή του το ΚΠΕ/Κ.Ε.ΠΕ.Α Ευεργέτουλα).   

Οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα :Καλδέλλη Ηλέκτρα, Χατζημιχαήλ Αθανάσιος και Ψαριανός Ερωτόκριτος, θέλουν να ευχαριστήσουν: την Περιφερειακή Δ/νση Eκπ/σης Β. Αιγαίου, τη Δ/ντρια και τους εκπ/κούς του 6ου  Δ.Σ. Μυτιλήνης καθώς και  όλα τα σχολεία, που συμμετείχαν, για την άριστη συνεργασία τους που συνέβαλε στην υλοποίηση αυτής της δράσης. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ. Παπασωτηρίου Λεωνίδα που συμμετείχε  στη θεωρητική ενημέρωση των μαθητών.