Παράδοση μηχανημάτων στην 98 ΑΔΤΕ απο τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στον νέο Διοικητή της  98 ΑΔΤΕ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ  Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Συνταγματάρχη Κυριακούλη Μαυρομιχάλη» στην Παγανή, μηχανήματα  μηχανικού τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Στρατού και της Περιφέρειας εάν υπάρξει ανάγκη.  Παρόντες στην τελετή ήταν  οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αριστόβουλος Ελευθερίου.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια παραχώρησε για την  ΠΕ Λέσβου ένα ανατρεπόμενο φορτηγό, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς αδρανών υλικών από και προς το σημείο εκτέλεσης του έργου καθώς και την απομάκρυνση φερτών υλικών μετά από πλημμύρες ή ερειπίων και λοιπών αδρανών υλικών, μετά από κάθε τύπου καταστροφή και ένα πολυμηχάνημα μικρού μεγέθους τύπου bobcat.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ένοπλες δυνάμεις, πέρα από το έργο της φύλαξης των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας,  έχουν σημαντικό ρόλο και στις ομάδες πολιτικής προστασίας, διαθέτοντας προσωπικό και μηχανήματα, όποτε απαιτείται. Η προμήθεια των μηχανημάτων αυτών και η παραχώρηση τους από την Περιφέρεια θα διατηρήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλεων Δυνάμεων και θα συνδράμει στη καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν στην κοινωνία μας».