«Τελειώνει» και τυπικά ο Αιολικός από την Μυτιλήνη?- Μέσα σε μια χρονιά σβήστηκαν 49 χρόνια ιστορίας (PIC)


Σε πλήρη επιβεβαίωση του προ ημερών ρεπορτάζ μας για την πιθανότητα ο Αιολικός να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη, έρχεται η είδηση πως η διοίκηση του συλλόγου έχει ζητήσει από τον Δήμο Αλμωπιάς στην Αριδαία να χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο της περιοχής για τα εντός έδρας παιχνίδια της στα μπαράζ παραμονής στην Super League.

Μάλιστα αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου συνεδριάζει δια περιφοράς και με έκτακτη διαδικασία προκειμένου να αποφασίσει. Με την παραπάνω εξέλιξη αν και εφόσον οριστικοποιηθεί, ο Αιολικός ουσιαστικά «τελειώνει» από την Μυτιλήνη και τυπικά έχοντας χάσει και το τελευταίο σημείο αναφοράς που τον συνέδεε με το νησί τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την έδρα του.

Ουσιαστικά ο Αιολικός έχοντας αλλάξει διοίκηση τα τελευταία χρόνια και φεύγοντας από το νησί, είχε αποξενωθεί πλήρως από τους φιλάθλους της Λέσβου, παρότι πανηγύρισε μετά από δεκαετίες την άνοδο στην Β Εθνική. Ωστόσο φέτος η κατάσταση με την νέα αλλαγή στα διοικητικά άλλαξε προς το χειρότερο, με την ομάδα να αποξενώνεται ακόμη περισσότερο από το νησί και πλέον ο Αιολικός δεν έχει σε τίποτα να θυμίζει την ομάδα του Αιγαίου που μεσουρανούσε. Το τι θα συμβεί στο μέλλον κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει, το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αιολικός βιώνει την μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας του και αυτή στην καλύτερη αγωνιστική του περίοδο συμμετέχοντας στην Β Εθνική μετά από 37 ολόκληρα χρόνια.