Συνάντηση της ΕΓ ΝΤ ΛΕΣΒΟΥ ΑΔΕΔΥ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ Μυτιλήνης, Λήμνου & Παραρτημάτων


Την Δευτέρα 26/02/2024, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ Μυτιλήνης, Λήμνου & Παραρτημάτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ενημερώσεων της Ε.Γ. του Ν.Τ. για απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024 για τις οικονομικές διεκδικήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων μετά τις αλλεπάλληλες μνημονιακές περικοπές των μισθών και τις «αυξήσεις κοροϊδία» που δόθηκαν μετά από 14 χρόνια παγώματος και λεηλασίας του εισοδήματος μας και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Στη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΦΚΑ επισημάνθηκαν στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ. Τονίστηκε ο όγκος εργασίας με τον οποίο έχει επιβαρυνθεί το προσωπικό όπου περιλαμβάνει διαδικασίες στοχοθεσίας, στατιστικών, την παρακολούθηση μεγάλου αριθμού πλατφορμών προσέγγισης του οργανισμού, ο οποίος όγκος εργασίας συνοδεύεται  από πίεση και για την επίτευξη των στόχων με την συνήθη τακτική να καθίσταται ο εργαζόμενος υπόλογος στο πως ανταποκρίνεται σε ένα δυσανάλογο φόρτο. Κι ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, η συνηθισμένη τακτική για τις παθογένειες του συστήματος για το οποίο είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις , είναι η συκοφάντηση των υπαλλήλων, όπου φτάνει σε χαρακτηρισμούς τους από την πολιτική ηγεσία ως «βασανιστές των πολιτών»…

Οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ εξαιρούνται από την κινητικότητα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ασφυκτικές συνθήκες εργασίας θα οδηγούσαν μεγάλο μέρος των εργαζομένων να μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες αν του δινόταν η ευκαιρία. Επίσης σε ό,τι αφορά το εισόδημα των εργαζομένων, κίνητρα δίνονται στα διάφορα Golden Boys, όπου ιδιώτες έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση τμημάτων του ΕΦΚΑ σε διάφορες περιοχές της χώρας, πράγμα που το Ν.Τ. αναγνωρίζει ότι γίνεται προσπάθεια να επεκταθεί στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα. Ακόμη ο Σύλλογος εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του στην πρόθεση για μετακίνηση του Τμήματος Διοικητικού Ελέγχου από την Λέσβο στην Κομοτηνή.

Διεκδικούμε:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία
  • Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων
  • Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο