Εγκαίνια του χώρου πολλαπλών χρήσεων στο κτήριο του παλαιού Παρθεναγωγείου της Πτερούντας


Άλλο ένα σημαντικό έργο που δίνει ζωή σε ένα μικρό χωριό και σηματοδοτεί την έμπρακτη στήριξη της δημοτικής αρχής σε οικισμούς που κινδυνεύουν με ερημοποίηση, παραδίδεται σε χρήση. Την Κυριακή το πρωί παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, των Αντιδημάρχων Ασανούλας Γιαννή-Κοκκινέλλη και Ιορδάνη Ιορδάνου, του Αντιπροέδρου της ΔΕΔΑΠΑΛ Στέφανου Αποστόλου και του Προέδρου του χωριού Γιάννη Χασάπη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του χώρου πολλαπλών χρήσεων στο κτήριο του παλαιού Παρθεναγωγείου της Πτερούντας.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, τόνισε πως ο Δήμος με αυτό το έργο, διέσωσε μεταξύ άλλων και ένα διατηρητέο κτήριο, κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, προσθέτοντας ότι οι παρεμβάσεις στην Πτερούντα θα συνεχιστούν.

«Αποδεικνύουμε ότι στηρίζουμε έμπρακτα τους μικρούς και πιο αδύναμους οικισμούς μας και ήδη, πέραν του έργου του παλαιού Παρθεναγωγείου, δρομολογούμε για την Πτερούντα τον περιφερειακό της δρόμο και παιδική χαρά. Τα χωριά μας αυτά, θα μείνουν ζωντανά και θα τα αναδεικνύουμε συνεχώς», είπε χαρακτηριστικά.