Ομοφοβία με τα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας- ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ οι φράσεις Μουτζουρη μεταξύ φίλων


Πρώτο θέμα συζήτησης έχει γίνει από το πρωί σήμερα μια "φράση " του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στεφανο Κασελακη.

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας σε μια ιδιωτική συνεστίαση που ο ίδιος διοργάνωσε σε ταβέρνα της Μυτιλήνης λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του (πριν 3 μήνες δηλαδή) αποκάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οπισθογεμή , θέλοντας προφανώς με δόση χιούμορ να αναφερθεί στην σεξουαλική του προτίμηση την οποία ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει από την πρώτη μέρα της εμφάνισης του στην πολιτική σκηνή.

Αυτή η αναφορά του κ. Μουτζούρη προκάλεσε το ενδιαφέρον των Πανελλαδικών ΜΜΕ τα οποία από το πρωί ασχολούνται με τον παραπάνω χαρακτηρισμό, προσάπτοντας ομοφοβικές διαθέσεις στον Περιφερειάρχη. Σε αυτό βέβαια "βοηθά" και το κλίμα την ημερών που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τα μεγάλα ΜΜΕ υπερ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκοντας αφορμή να επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα με τον δικό τους τρόπο.

Το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης δεν γνώριζε ότι καταγράφεται σε μια "οικογενειακή" συνάντηση μεταξύ φίλων όπου μπορεί ο καθένας να μιλήσει πιο χαλαρά από ότι στο δημόσιο λόγο προφανώς και δεν έχει και μεγάλη σημασία για τα κεντρικά ΜΜΕ. Ούτε βέβαια αναρωτήθηκε κανένας απ' τους δεκάδες δημοσιογράφους τον λόγο που το "θέμα" αυτό βγήκε τρεις μήνες σχεδόν μετά και γιατί. Το βίντεο είναι από τα Χριστούγεννα και υπήρχε δημόσια αναρτημένο σε προφίλ ΜΜΕ της Λέσβου.

Όπως επίσης δεν αναρωτήθηκε κάνεις σε τι εκβιασμό αναφέρεται ο περιφερειάρχης στην δήλωση του που έστειλε αμέσως μετα την έκταση που πηρε θέμα. Την ώρα που ο κόσμος βιώνει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα του, τα πανελλαδικά ΜΜΕ με την βοήθεια και των κομμάτων που έσπευσαν να καταδικάσουν την φράση του Περιφερειάρχη για τον Κασελακη πετούν την μπάλα στην εξέδρα αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και αναζητώντας "αίμα" για να καλύψουν τα σοβαρά.

Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια μέσα που δεν δίνουν την ίδια σημασία όταν ένας ηθοποιός τραγουδιστής όπως ο Πάνος Βλάχος ζητά πολιτικούς και δημοσιογράφους να τους βάλουν στο σάκο...

 

Η ανακοίνωση Μουτζούρη:

Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που  παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση  η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι ) και   διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Σε ότι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου.  Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν.

Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.  

 

Κωνσταντίνος Μουτζούρης

 

Κασσελάκης: «Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης»

«Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του για τις δηλώσεις Μουτζούρη.

«Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση.

Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο», τονίζει. 

 

Ν.Δ: Καταδικάζει τις «ομοφοβικές επιθέσεις» στον Στέφανο Κασσελάκη

«Απερίφραστα» καταδικάζει τις «ομοφοβικές επιθέσεις» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, η Νέα Δημοκρατία από αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος δεν κατονομάζονται οι εν λόγω αιρετοί. 

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.
 
Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.
 
Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται».