Τρία νέα σχολεία προς ανέγερση στον σχεδιασμό του Δήμου Δυτικής Λέσβου


Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Καίτη Στρατάκη είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, με βασικό αντικείμενο αυτής τα έργα ανέγερσης, συντήρησης και επισκευής σχολείων που προτίθεται ο Δήμος να εντάξει στο πρόγραμμα του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Υπάλληλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός και υπεύθυνη για πρόγραμμα ΕΣΠΑ Παρασκευή Βασιλέλλη και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Δυτικής Λέσβου για θέματα τεχνικών έργων, Κώστας Κατσαρός.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου προτείνει για ένταξη στο ΠΕΠ την ανέγερση τριών νέων σχολείων και ειδικότερα εκείνων:

της Βρίσας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) όπου ως γνωστόν έχει εξασφαλιστεί η μελέτη και εκτέλεση του έργου από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

των Δαφίων (Νηπιαγωγείο) σε ιδιόκτητο οικόπεδο

και φυσικά του Ειδικού Σχολείου (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) Δυτικής Λέσβου, όπου ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έπειτα από παραχώρηση του Ιδρύματος Νεότητας, οικόπεδο στην Καλλονή.

Από εκεί και έπειτα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου να προχωρήσει σε έργα συντήρησης και επισκευής σε υφιστάμενα σχολικά συγκροτήματα, αλλά και για το φάκελο που αφορά στις Ενεργειακές Αναβαθμίσεις σχολικών κτηρίων, με περισσότερα από 10 να έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος και η κ. Στρατάκη τέλος, συμφώνησαν στη στενή μεταξύ τους συνεργασία στο αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να εξασφαλιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έργα που αφορούν στη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών των σχολείων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.