Στη Λέσβο το Πρόγραμμα Ψυχικής ενδυνάμωσης παιδιών και εφήβων!


Το πρόγραμμα για την ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη και στοχεύει στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Με αυτό τον στόχο θα πραγματοποιηθούν δωρεάν στη Λέσβο,  στο φιλόξενο χώρο του Γενικού Λυκείου Καλλονής, από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου, οι ακόλουθες δράσεις για τις οποίες είναι απαραίτητη η ατομική ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής & προεγγραφή:

*Η εγγραφή στα εργαστήρια είναι μεμονωμένη και ατομική, δεν προϋποθέτει συμμετοχή στις άλλες δράσεις.

**Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάση των ηλεκτρονικών εγγραφών & δηλώσεων συμμετοχής.

*** Η ώρα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ομάδες που θα δημιουργηθούν.

Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, να αναστοχαστούν τους στόχους που έχουν θέσει ως γονείς, και να αναζητήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στο ρόλο τους.

 

Υλοποίηση ομάδων γονέων και παιδιών με τη καθοδήγηση των συντονιστών – επαγγελματιών ψυχικής υγείας που θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση (Debate)  με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.

 

Θα λάβουν χώρα προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων με αιτήματα για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, διάρκειας 1,5 ώρας, για να λάβουν συμβουλευτική κατεύθυνση και ενημέρωση.

 

To πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χορήγηση 3 τεστ, εισαγωγικών ερωτηματολογίων και  συμβουλευτική σταδιοδρομίας που θα δίδει τη δυνατότητα στον έφηβο να αναπτύξει μηχανισμούς αυτογνωσίας σχετικά με την προσωπικότητα, τις ικανότητες τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του. 

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων με το μαθητή, θα υλοποιείται ραντεβού παράδοσης της έκθεσης των αποτελεσμάτων, καθώς και διεξοδική ενημέρωση του ίδιου και των γονέων του.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Αρχή φόρμας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ   26/2 ΕΔΩ

Χορηγός Φιλοξενίας: Γενικό Λύκειο Καλλονής, Δήμος Δυτικής Λέσβου.

 

Πληροφορίες:

Τέλος φόρμας

Καθημερινές από τις 8:30- 15:30, στο 2271-0-20 000 (εσωτ. 206) (κος Γιάννης Ηρακλειανός, Project Manager Προγράμματος Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων- Κέντρο Παιδιού και Εφήβου) & από τις 14:00- 21:00,  στο τηλ. 2271-0- 20 000, Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, Τμήμα Παιδιών & Εφήβων  - Εσωτ. 1, καθώς και στο 69-75-02-89-73 (Κα Μπινίκου Ελευθερία / Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Παιδιών & Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου). 

Μάθετε Περισσότερα για το έργο: ΕΔΩ