Ξεκινανε άμεσα τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου


Η σύμβαση που αφορά το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου μεταξύ της ΔΕΥΑΛ και της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτη Βάλεση και τον εκπρόσωπο της αναδόχου, παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, αφορά την κατασκευή 1.700 μέτρων δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και 700 μέτρων ομβρίων, και περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλεκτρολογικών μηχανημάτων στο υπάρχον αντλιοστάσιο και την εγκατάσταση ενός “compact” υπόγειου αντλιοστασίου στο πάνω μέρος του οικισμού.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Είναι μια ευχάριστη μέρα για την Αγιάσο, καθώς με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού. Το μεγάλο στοίχημα για τη ΔΕΥΑΛ είναι το επόμενο διάστημα να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη δημιουργία δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Ως Δήμος Μυτιλήνης θα είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, όπου χρειαστεί».

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στην πράξη «Δίκτυο αποχέτευσης και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγιάσου» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής ο χρόνος ολοκλήρωσής του προβλέπεται στους 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.