Κόντρα του Αιολικού Κ19 με την ΕΠΣ Λέσβου


Η διοίκηση του ΑΕΠΣ Αιολικός απέστειλε επιστολή προς την ΕΠΣ Λέσβου, αναφορικά με την αδυναμία συνννεόησης ως προς τη μετάθεση του κυριακάτικου αγώνα μας στη Β’ Κατηγορία Λέσβου, λόγω της ταυτόχρονης συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα της Super League 2 K19.

————————–

Αγαπητοί,

Είναι γνωστό ότι κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο ΑΕΠΣ Αιολικός αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα συμμετοχής του στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Λέσβου με την ομάδα του κάτω των 19 ετών, που ταυτόχρονα λαμβάνει μέρος και στη Super League 2 K19. Υπό αυτό το πρίσμα, η ιστορική συγκυρία της επιστροφής της ομάδας μας στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα συνδυαζόταν με επιπρόσθετη αγωνιστική δράση για τους νεαρούς αθλητές μας στο τοπικό πρωτάθλημα, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη δυναμική της Β’ Κατηγορίας.

Μέχρι σήμερα ήταν δεδομένη η διάθεση συνεργασίας τόσο από τις αντίπαλες ομάδες, όσο και από τη διοργανώτρια αρχή, συναποφασίζοντας αλλαγές σε ημέρες και ώρες για τους αγώνες μας, είτε κατόπιν δικών μας αιτημάτων είτε των άλλων ομάδων, εξυπηρετώντας τες λόγω της συμμετοχής αθλητών τους στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ.

Δυστυχώς, δεδομένου ότι το σαββατοκύριακο ξεκινά το πρωτάθλημα της Super League 2 K19 με αγώνα στην έδρα της Νίκης Βόλου και ως εκ τούτου είναι αδύνατη η παρουσία της ομάδας μας κάτω των 19 ετών και στη Λέσβο για τον αγώνα με τον Αστέρα Νίκης, διαπιστώνουμε με έκπληξη πως το αίτημα μετάθεσης του αγώνα μας απορρίπτεται, καθώς δεν συναινεί η αντίπαλη ομάδα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας.

Παίρνοντας εξαρχής απόλυτα σοβαρά τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση της Β’ ΕΠΣ Λέσβου, παρουσιάσαμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, τιμώντας τόσο την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου όσο και την ιστορία του Αιολικού. Επειδή, ξεκάθαρα, προτεραιότητα μας και βάσει κανονισμών αποτελεί το πρωτάθλημα της Super League 2 Κ19, αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με αποβολή η πρώτη ομάδα, ο Αιολικός Κ19 θα αγωνιστεί την Κυριακή 18/2, 15:00 στην έδρα της Νίκης Βόλου Κ19.

Αναμένουμε από την ΕΠΣ Λέσβου, εφόσον επιθυμεί -όπως επισημαίνει προφορικά στις επαφές μας- τη συμμετοχή μας στη Β’ ΕΠΣ Λέσβου, η οποία προσδίδει κύρος και ενδιαφέρον συνολικά στη διοργάνωση, να αναλάβει με πρωτοβουλία της -καθώς προβλέπεται από την προκήρυξη- τον ορισμό των αγώνων μας μεσοβδόμαδα, διότι σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να αποσύρουμε τον Αιολικό από το τοπικό πρωτάθλημα.

Είναι κάτι που, ξεκάθαρα, δεν το επιθυμούμε, αλλά μην έχοντας άλλη επιλογή, περιμένουμε από τη διοίκηση της ΕΠΣ Λέσβου να ενεργήσει θεσμικά, αναγνωρίζοντας δημόσια τη σημαντικότητα της συμμετοχής του Αιολικού Κ19 και στις δύο διοργανώσεις, όπως συμβαίνει και με Κισσαμικό/Χανιά στη Γ’ Κατηγορία της ΕΠΣ Χανίων, διευκολύνοντας -ημερολογιακά και μόνο- την ομάδα μας κατά τους ορισμούς των αγώνων της, προς όφελος συνολικά του λεσβιακού ποδοσφαίρου.

Είμαστε διατεθειμένοι ως σύλλογος να περιμένουμε εντός 24 ωρών για μια ορθολογική λύση από τη διοργανώτρια αρχή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ΑΕΠΣ Αιολικός δεν θα μπει στη διαδικασία των μηδενισμών, αποχωρώντας αύριο από το τοπικό πρωτάθλημα, έχοντας εκπληρώσει το σκοπό της παρουσίας του σε αυτό, από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Με εκτίμηση,

ΑΕΠΣ Αιολικός