Αναμμένα τα φώτα και απλωμένα ρούχα στο παλαιό λιμεναρχείο της Μυτιλήνης στην πλατεία Σαπφούς; (ΦΩΤΟ)

 

Μια περίεργη καταγγελία ανάρτησε μέλος της ομάδας Στραβά και Ανάποδα Μύτιληνη Και τα Καλα στο Facebook.

Σύμφωνα με την καταγγελία οπού επισυνάπτετε και η σχετική φωτογραφία στο παλιό λιμεναρχείο Μυτιλήνης που ρημάζει μετά την αδιαφορία των αρχών, καθημερινά μέσα σε αυτό ανάβουν τα φώτα ενώ συχνά υπάρχουν απλωμένα ρούχα στα παράθυρα.

Να τονίσουμε ότι πλήρης είναι η εγκατάλειψη εδώ και πολλά χρόνια για ένα ιστορικό κτήριο στην “καρδιά” της πόλης, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει δραστηριότητες αναγκαίες για τους Λέσβιους αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού μας.

Το πιο ανησυχητικό είναι τα σημάδια κατάρρευσης που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του κτηρίου. Τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εξωτερικό του.

Τμήματα των μπαλκονιών του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που βρίσκονται πάνω από το πεζοδρόμιο της πιάτσας Ταξί στις κολόνες έχουν φύγει από τη θέση τους δημιουργώντας μία “παγίδα” για κάθε πεζό, ενώ σε άλλα σημεία βλέπεις πεσμένους σοβάδες, σπασμένα τζάμια κ.ά.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΤΑΔ Α.Ε πριν 4 χρόνια αποφάσισε την ενοικίαση του κτηρίου στο Δήμο για 20 + 5 χρόνια έναντι του ποσού των 15,000 € τον χρόνο, ενώ τον Μάιο του 2023 το έργο ανακαίνισης του κτηρίου απενταχθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΕΤΑΛ Α.Ε Leader «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» με προϋπολογισμό 458.200 ευρώ, και έτσι χάθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής Κυτελη για την μετατροπή του σε «Κέντρο Ψηφιακής Πληροφόρησης τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος».

 

-Ποιος λοιπόν κατοικεί μέσα στο ιστορικό κτήριο και μάλιστα καίγοντας δημόσιο ρεύμα;

 

-Η νέα δημοτική αρχή Μυτιλήνης το γνωρίζει αυτό;

 

-Οι αστυνομικές αρχές το γνωρίζουν αυτό;

 

Αναμένουμε απαντήσεις….