Κώστας Μουτζούρης: "Η παραφιλολογία για το ρίξιμο του Σταύρου στην προκυμαία Μυτιλήνης δεν εξυπηρετεί" (Βίντεο)



Θέση για το viral βίντεο με τον αγιασμό των υδάτων στην προκυμαία Μυτιλήνης πήρε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Μετά το σαλο πού δημιουργήθηκε και το βίντεο που κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο ο περιφερειάρχης αναγκάστηκε να αναρτήσει την δικιά του εκδοχή για το ρίξιμο του Σταύρου στην προκυμαία Μυτιλήνης λέγοντας πως δεν έγινε κάτι μεμπτό και πως ο ίδιος βρισκόταν πίσω ακριβώς από τον μητροπολίτη Μυτιλήνης κκ Ιάκωβο.

Η ανάρτηση Μουτζούρη:

"Η ρίψη του Σταύρου στη θαλασσα για τον αγιασμό των υδάτων χθες στον λιμενα Μυτιληνης εγινε κανονικότατα. Βρισκόμουν ενα βήμα όπισθεν του Μητροπολίτου και παρακολουθούσα. 

 Η αναπτυσσόμενη παραφιλολογία δεν εξυπηρετεί.  

 (07.01.2024)"


Σύμφωνα με τις εκατοντάδες αναρτήσεις η τελετή για τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.

Οι κολυμβητές περίμεναν με αγωνία να βουτήξουν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο αδύναμος λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας μητροπολίτης Μυτιλήνης έριξε τον σταυρό ακριβώς μπροστά του που είχε ως αποτέλεσμα ένας από τους νεαρούς κολυμβητές να πιάσει τον σταυρό στον αέρα πριν πέσει μέσα στην θάλασσα.

Είναι κρίμα με αυτόν τον τρόπο να αμαυρώνεται μια γιορτή της χριστιανοσύνης και να λένε για στημένα και VAR ενώ ουσιαστικά όποιος πιάσει τον σταυρό δεν κερδίζει τίποτα.

Δείτε το βίντεο από το Aeolos Tv (μετά το 00:57):