Την Παρασκευή το μεγάλο Παλλεσβιακό αγροτικό συλλαλητήριο στο κόμβο της Λάρσου


Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

 

Ήρθε, δεν μας είδε και απήλθε!

        Ο λόγος για το Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Κελέτση, που στη διήμερη επίσκεψη που είχε στο νησί  μας αναλώθηκεσε στημένες συναντήσεις, με στόχο την ωραιοποίηση της κατάστασης που βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας και ο κλάδος της μεταποίησης. Απορίας άξιον βέβαια είναι το τί και πόσο  κατάλαβε ο Υφυπουργός απ’ τα προβλήματα που βιώνουν αυτοί που παράγουν την πρώτη ύλη, μέσα απ’ αυτές τις επισκέψεις του. Πόσο  μοχθούν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι μας για να μπορέσουν να παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν και να βλέπουν ότι ο κόπος τους δεν ανταμείβεται.  Οι ελαιοπαραγωγοί για τρίτη χρονιά χωρίς εισόδημα, χωρίς δυνατότητα καλλιεργητικής φροντίδας για την επόμενη χρονιά. Οι κτηνοτρόφοι αιχμάλωτοι στις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και στις τράπεζες.

         Απ’ όλες τις συναντήσεις που παρακολουθήσαμε απ’ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μόνο ευχές ακούσαμε και υποσχέσεις ότι αυτή η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα τα φτιάξει όλα. Για την νέα ΚΑΠ ούτε κουβέντα! Καλά δεν βλέπουν τη γίνεται σε όλη την Ευρώπη; Για τον πολυήμερο αγώνα των αγροτών δεν άκουσαν τίποτα;  Στα φτωχά και έρημα χωριά της Λέσβου περιόδευσε; Με τους πραγματικούς βιοπαλαιστές παραγωγούς μίλησε; Ή αρκέστηκε σε «ασφαλής» συναντήσεις μέσα σε όμορφα γραφεία και χλιδάτα ξενοδοχεία με Πρωτοχρονιάτικες πίτες. Για τα αιτήματα που βάζει η ΟΑΣΛ και έχουμε επιδώσει σε ΓΕΩΤΕΕ και Περιφέρεια δεν ακούσαμε κουβέντα.

        Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να ενώσουν την φωνή τους για να ακουστεί μέχρι εκεί που πρέπει με τον μόνο τρόπο που τους έχουν αφήσει. Τους καλούμε όλες και όλους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους σε Παλλεσβιακό συλλαλητήριο στο κόμβο της Λάρσου την Παρασκευή 2 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι.

      Εμείς την Πρωτοχρονιάτικη πίτα θα την κόψουμε στο δρόμο.