Πεζοπορία από τον Πολιχνίτο στη Βρίσα και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΟΡΕΙΑΣ στο Σκαμνιούδι την Κυριακή


Πεζοπορία από τον Πολιχνίτο στη Βρίσα και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στο Σκαμνιούδι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

 

Ο πρώτος μήνας του 2024 ήδη οδεύει προς το τέλος του κι ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο τον καινούριο χρόνο κι όλα τα όμορφα που ελπίζουμε πως θα μας φέρει. Πάρτε μαζί σας, λοιπόν, την πιο καλή σας διάθεση κι ελάτε να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα με τις όμορφες διαδρομές μας και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας.


Ραντεβού την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 08:30 στο My Market, απ' όπου με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα κατευθυνθούμε προς την περιοχή του Πολιχνίτου. Χωρισμένοι σε τρεις ομάδες θα περπατήσουμε ως εξής:


Η μία ομάδα με οδηγό τον Γρηγόρη Τσουμάρη θα ξεκινήσει από την Αχλαδερή και θα περπατήσει παραθαλάσσια σε μια σύντομη, όμορφη και εύκολη διαδρομή προς το Σκαμνιούδι (περίπου 7 χιλιόμετρα). Στην περίπτωση που υπάρχει διάθεση, η διαδρομή μπορεί να επεκταθεί προς τις Αλυκές του Πολιχνίτου με επιστροφή πάλι στο Σκαμνιούδι.


Οι άλλες δυο ομάδες με οδηγούς τον Δαμιανό Σταθάκη και τον Δημήτρη Σταματέλλη θα ξεκινήσουν από τις Θερμοπηγές του Πολιχνίτου, θα διανύσουν μια όμορφη (μέτριας δυσκολίας) διαδρομή περίπου 10 χιλιομέτρων και θα τερματίσουν στην πολύπαθη Βρίσα. Οι δυο αυτές ομάδες θα ακολουθήσουν περίπου το ίδιο δρομολόγιο αλλά θα κινηθούν με διαφορετικούς ρυθμούς.  Από τη Βρίσα το λεωφορείο θα μας παραλάβει, για να μας μεταφέρει στο Σκαμνιούδι για την συνέχεια…


Στο Σκαμνιούδι όλοι μαζί θα φάμε σε εστιατόριο, θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, θα κερδίσουμε πλούσια δώρα που εξασφάλισε ο Σύλλογός μας, θα διασκεδάσουμε (μετά μουσικής) και θα κλείσουμε τη γιορτινή αυτή μέρα μας με τον πιο όμορφο τρόπο.


Σας υπενθυμίζουμε ότι για τις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο.  


Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!