Τα έργα που υλοποιήθηκαν και τα προς υλοποίηση στη συνέντευξη τύπου της ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ | (ΒΙΝΤΕΟ)


Την παραίτησή τους υπέβαλαν τα στελέχη της Αναπτυξιακής Μυτιλήνης παρουσία του Δήμαρχου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, παρουσιάζοντας τα έργα που υλοποίησε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μυτιλήνη και τα προς υλοποίηση έργα που σύμφωνα με τον Τάσο Μπαλή, οι χρηματοδοτήσεις είναι εξασφαλισμένες.

Ακόμη τα στελέχη του οργανισμού μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαν στις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ και για όλο το έργο της εταιρείας και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την υλοποίηση αυτών.

 

Αναλυτικά :

 

Για την αξιοποίηση του δημοτικού χώρου του ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ για χώρο φιλοξενίας νεοφυών επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας, 2,8 εκατ. ευρώ.

Για την ασφαλτόστρωση δρόμου ΧΥΤΑ ύψους 2,4 εκατ. Ευρώ

Για την αγροτική οδοποιία, 594.000 ευρώ

Για τις υπηρεσίες του Δήμου για την επισκευή και συντήρηση των κατασκηνώσεων της Νεάπολης και για την ψηφιακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών 270.000 ευρω

Για στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικού προορισμού, 245.700 ευρώ

Για την προμήθεια ειδικού οχήματος 4Χ4 της Πολιτικής Προστασίας, 80.000 ευρώ

Για δωρεάν Wi-Fi, 70.000 ευρώ.

Για νέο σύστημα πυρόσβεσης στις κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ, 60.000 ευρώ

Για μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου, 47.000 ευρώ

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Δημοσθένη Χατζηγιάννη, εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο οργανισμός, ανέφερε ότι στο ταμείο του οργανισμού παραδίδει 50.000 ευρώ λιγότερα από όταν παράλαβε και συγκεκριμένα άφησε στο ταμείο 150.000 €, τονίζοντας το καλό κλίμα παράδοσης – παραλαβής την στιγμή που η θητεία των μελών δεν είχε λήξη άλλα επέλεξαν να το κάνουν ώστε να επιλέξει η νέα Δημοτική Αρχή πως θα στελεχώσει τον Οργανισμό.

 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι προς τιμήν τους η κίνηση αυτή, δεν αναφέρθηκε στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον οργανισμό παρά μόνο ότι έχει ζητήσει από το επιμελητήριο να τοποθετήσει ένα μέλος, και πως τα υπόλοιπα μέλοι θα πρέπει να γνωρίζουν το αντικείμενο και να μην είναι κατ`ανάγκη αιρετά και πως η αναπτυξιακή είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Δήμου.

 

Πηγη https://lesvosvoice.gr/

 

 

Δείτε το βίντεο :