Στην Καλλονή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης- Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου


Στον κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικό δήμο της Δυτικής Λέσβου, υποδέχτηκε χθες το πρωί τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στην Καλλονή -στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λέσβο- ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για τα μείζονα προβλήματα του Δήμου, στα οποία το Υπουργείο θα μπορούσε να συμβάλλει, ξεχωρίζοντας αυτά της αγροτικής οδοποιίας και της διαχείρισης των υδάτων.

Τον Υφυπουργό συνόδευαν στην επίσκεψή του ο Βουλευτής Νομού Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

«Είμαστε ένας κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφικός δήμος και εν πολλοίς ορεινός και φιλοξενούμε όλες τις δραστηριότητες του πεδίου ευθύνης σας, όπως είναι η ελαιουργία, η τυροκομία, η μελισσοκομία και φυσικά η αλιεία έχοντας μάλιστα ΠΟΠ προϊόντα, με χαρακτηριστικότερο της σαρδέλας Καλλονής», είπε αρχικά ο Δήμαρχος προς τον Υφυπουργό για να επιχειρήσει στη συνέχεια να εξειδικεύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, έχοντας σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων: Εστιάζοντας κυρίως σε εκείνο της αγροτικής οδοποιίας και της διαχείρισης των υδάτων.

Για την αγροτική οδοποιία ο Δήμαρχος ανέδειξε το τεράστιο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου που χρήζει συνεχούς παρέμβασης και για την διαχείριση των υδάτων, ανέδειξε την όχι ικανοποιητική λειτουργία στις τρεις λιμνοδεξαμενές του Βαφειού, της Ερεσού και της Καλλονής. Αφού τον ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που ο Δήμος έχει ήδη κάνει, ή εκτελεί, ή προγραμματίζει τόσο στην αγροτική οδοποιία με ασφαλτοστρώσεις δεκάδων χιλιομέτρων ή στην διαχείριση των υδάτων με την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων, ο Δήμαρχος ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου για την βελτίωση των υποδομών και όχι μόνο. 

Παράλληλα, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη και ο Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα του πρωτογενή Τομέα Χαράλαμπος Δερεδίνης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Υφυπουργό για μεμονωμένα ζητήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων της Δυτικής Λέσβου.

Η συνάντηση με τον Υφυπουργό ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για επίσκεψη στο επόμενο διάστημα, κλιμακίου της δημοτικής αρχής στην Αθήνα και στο Υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσει μία ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο. Με τον κ. Κελέτση να ενημερώνει από την πλευρά του διεξοδικά για τα επικείμενα προγράμματα χρηματοδότησης που πρόκειται να παραδώσει μέχρι τον Ιούνη το Υπουργείο για την εξυπηρέτηση μεταξύ άλλων και της αγροτικής οδοποιίας των ορεινών Δήμων.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αλάνης, Γιώργος Μακρογιάννης, Ασανούλα Γιαννή- Κοκκινέλλη και Αλέξανδρος Ροδίτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Περιβολάρης, Παναγιώτης Δήσσος, Χαράλαμπος Μαραγκός, Χαράλαμπος Δερεδίνης  και ο Πρόεδρος της Βρίσας Νίκος Λάσκαρης.