Καιρός: Χειμωνιάτικο το σκηνικό - Χιόνια, κρύο & θυελλώδεις άνεμοι (ΒΙΝΤΕΟ)


Το πρώτο κύμα ψύχους για τον φετινό χειμώνα στη χώρα, έχει φέρει τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παγετός σημειώθηκε νωρίς το πρωί σήμερα Τετάρτη σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Χιόνια & κρύο

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα ορεινά της Αττικής. Στην Πάρνηθα, ένα λευκό πέπλο χιονιού σκέπασε την περιοχή.

Η διέλευση των οχημάτων έχει σταματήσει στο ύψος του τελεφερίκ και κανείς δεν μπορεί να ανέβει αν δεν έχει μαζί του αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στα ορεινά της Εύβοιας, με τα εκχιονιστικά να προχωρούν και να ανοίγουν τον δρόμο.

Στο λιμάνι της Δροσιάς, τα μανιασμένα κύματα δημιούργησαν προβλήματα στο λιμάνι ενώ πτώσεις δένδρων δημιουργήσαν προβλήματα στον δήμο Μαντουδίου.

 

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα & Σαμοθράκη

Στην Φλώρινα, τα σχολεία έμειναν κλειστά, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά το χιόνι σκέπασε τα πάντα δημιουργώντας ένα αλπικό τοπίο, ενώ και στην Πτολεμαΐδα η εικόνα από την κεντρική πλατεία της πόλης μοιάζει να είναι βγαλμένη από παραμύθι, με τις Αρχές ωστόσο να συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σε όσους κινούνται στα επικινδυνά από τον πάγο και τις χαμηλές θερμοκρασίες επαρχιακά δίκτυα.

Εξαιτίας της χιονοθύελλας στη Σαμοθράκη, τα σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη.

 

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Παρασκευής

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με ένα δεύτερο ψυχρό κύμα να εισβάλει στη χώρα και τους μωρολόγους να προειδοποιούν.

Το Σάββατο, από το μεσημέρι και μετά φαίνεται πως θα έχουμε χιονοπτώσεις κυρίως από τα βόρεια και υψηλότερα υψομετρικά, δηλαδή από την Κηφισιά και πάνω.

Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα από τη Δευτέρα.

 

Πηγη MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ