Λέσβος: Καταγγελία για εκφοβισμό νεοδιόριστων νηπιαγωγών


Καταγγελία για τη συμπεριφορά της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής προς νεοδιόριστες συναδέλφους νηπιαγωγούς γενικής αγωγής

 

Θέμα : «Καταγγελία για τη συμπεριφορά της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής προς νεοδιόριστες συναδέλφους νηπιαγωγούς γενικής αγωγής»

 

Όπως μας ενημερώνουν συνάδελφοι νηπιαγωγοί στη Λέσβο, η αξιολογήτρια – Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής προχώρησε σε μια κατάπτυστη κίνηση άσκησης πίεσης και εκφοβισμού νεοδιόριστων νηπιαγωγών που δεν έχουν προχωρήσει στην αποδοχή της ατομικής τους αξιολόγησης.

 

Συγκεκριμένα, εν μέσω εορτών  Χριστουγέννων, προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις συναδέλφους, αναφέροντας αναλήθειες σχετικά με την έκβαση της αξιολόγησης και της  αριθμητικής συμμετοχής των νηπιαγωγών στη Λέσβο. Προσπάθησε να τις πείσει ότι έχουν μείνει οι τελευταίες που δεν έχουν ακόμα  αξιολογηθεί και θα πρέπει  να υποκύψουν στον εκφοβισμό και να αξιολογηθούν, καλώντας τις παράλληλα σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση κατά τη διάρκεια των γιορτών. Οι συναδέλφισσες  υψώνουν φωνή αντίστασης και έχουν ήδη  υπογράψει τη συμμετοχή στην  απεργία – αποχή της ΔΟΕ από την ατομική αξιολόγηση, για την οποία η σύμβουλος είναι ενήμερη από καιρό.  

 

Δεν είναι τυχαία η επιμονή και της συγκεκριμένης συμβούλου, καθώς ακολουθεί πιστά τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας που επιμένει στην αξιολόγηση, και στα σχετικά σεμινάρια προσπαθεί να επηρεάσει τις συνειδήσεις των συναδέλφων αποκρύπτοντας την ουσία. Βέβαια η στάση της αξιολογήτριας - Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής δεν μας εκπλήσσει, αφού μια σειρά στελέχη της εκπαίδευσης προσπαθούν να εκβιάσουν με διάφορα ψέματα, τόσο στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης όσο και στο θέμα της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Ας ασχοληθούν τα στελέχη της εκπαίδευσης με τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης! Νηπιαγωγεία με ακατάλληλους χώρους, χωρίς αυλές, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, στα οποία στοιβάζονται ως 25 νήπια. Καταπονημένα ασυντήρητα κτίρια χωρίς αντισεισμική προστασία. Νηπιαγωγοί χωρίς διάλειμμα και μείωση διδακτικού ωραρίου με τα χρόνια υπηρεσίας, που εργάζονται πυρετωδώς προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών μόνες, χωρίς παράλληλες στηρίξεις και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε παιδιά με γνωματεύσεις, με μια γραφειοκρατία που χτυπάει κόκκινο, και τόσες άλλες απαράδεκτες καταστάσεις.

Καταγγέλλουμε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους τη στάση  της αξιολογήτριας – Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής και τους καλούμε ακόμα πιο μαζικά, να συνταχθούν με τις θέσεις του Κλάδου, με την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ ενάντια στην ατομική αξιολόγηση και στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων που σήμερα εκφράζεται με την υπερψήφιση των ενιαίων κειμένων της ΔΟΕ από τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων και τη σθεναρή αντίσταση των συναδέλφων ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, παρά τις εκφοβιστικές τακτικές που ακολουθούνται από τα στελέχη της εκπαίδευσης σε πολλά μέρη της χώρας.

 

Καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει στη συγκεκριμένη αξιολογήτρια, καλώντας την να «μαζευτεί» και να σταματήσει τα ψέματα και τους εκβιασμούς.