Δήμος Μυτιλήνης και εθελοντές σχηματίζουν μια αλυσίδα αγάπης για τα αδέσποτα


Μια ιδιαίτερη συνάντηση με… τρία κουτάβια είχε αυτές τις μέρες ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος, ήδη, είχε υπογράψει το έγγραφο υιοθεσίας ενός εξ’ αυτών, ενώ για τα άλλα δύο ακόμη αναζητούνται υπεύθυνοι κηδεμόνες ή, έως ότου αυτοί βρεθούν, προσωρινή φιλοξενία.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Μυτιλήνης και πάντα με την αρωγή των φιλόζωων δημοτών δίνουν καθημερινό αγώνα με την περισυλλογή αδέσποτων εγκαταλελειμμένων ζώων και την παροχή φροντίδας με συνεργαζόμενους κτηνιάτρους. Στη συνέχεια αναζητείται υιοθεσία και τα ζωάκια παραδίδονται στους νέους κηδεμόνες τους με νόμιμα έγγραφα υιοθεσίας και με καλυμμένα τα πρώτα τους έξοδα αφού δίνονται με ηλεκτρονική σήμανση (τσιπαρισμένα), εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα.

Προς ενίσχυση του έργου των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Μυτιλήνης, στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μιας πλήρους στρατηγικής περίθαλψης αδέσποτων. Το μέτρο αυτό αναφέρεται στην υποχρέωση του Δήμου για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων και αναλυτικότερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία νέου Κέντρου Περίθαλψης και Προσωρινής Φιλοξενίας αδέσποτων, δράσεις ευαισθητοποίησης για αδέσποτα αλλά και οικόσιτα ζώα κ.α. Στοχεύει, επίσης, σε παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι συνυπάρχουμε με τα ζώα σε ένα κλίμα αγάπης, ενδιαφέροντος και φροντίδας.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους του Δήμου Μυτιλήνης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακούραστους εθελοντές φιλόζωους, που συνδράμουν στις προσπάθειές μας, και μαζί με τα στελέχη των υπηρεσιών μας, έχουν δημιουργήσει μια αλυσίδα αγάπης για να σώσουμε όσα περισσότερα ζωάκια μπορούμε. Από την πλευρά μας θα δρομολογήσουμε τη βελτίωση των υποδομών μας αλλά θα εντατικοποιήσουμε και τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καθώς η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων μπορεί να επιτευχθεί με την συνεργασία της ίδιας της τοπικής κοινωνία».

Εάν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε κάποιο από τα αδεσποτάκια, που περισυλλέγουν οι υπάλληλοι του Δήμου Μυτιλήνης, ή να υποστηρίξετε το έργο τους παρέχοντας προσωρινή έστω φιλοξενία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Πρωτογενούς Τομέα της Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του Δήμου Μυτιλήνης στο 2251350546 ή μέσω email στο adespotakia.dimosmytilinis@gmail.com