Καλύτερη και εντυπωσιακή η πρόταση του ομίλου Κουσκου αξίας 9.200.000€ για την αξιοποίηση του Σαρλιτζα στην Θερμή (ΒΙΝΤΕΟ)


Το μεσημέρι της Τρίτης (30/01/2024) ολοκληρώθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η παρουσίαση της πρότασης Ελληνοουγκρικού Οίκου για την επένδυση του Σάρλιτζα και των Ιαματικών Λουτρών

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, αναμένεται ακόμα μία πρόταση ενός Ελληνικού – Ολλανδοσκωτζέζικου οίκου ώστε να συγκριθούν οι δύο προτάσεις και να αποφασιστεί πώς θα συνεχίσουν και πως στόχος της Περιφέρειας είναι να ολοκληρώσει το θέμα Σάρλιτζα μέσα στη θητεία της.

Ο όμιλος του κ Κουσκου σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταθέσει έως σήμερα την καλύτερη πρόταση για αξιοποίηση του Σάρλιτζα και των Ιαματικών Λουτρών με στόχο την ανάδειξη της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου σε εθνικό πρωταγωνιστή της βιομηχανίας του Θερμαλισμού και της Ευεξίας. ΔΕΙΤΕ από το LesvosPost.com την πρόταση ΜΕΤΑ το βίντεο.


Πηγη βιντεο https://lesvosvoice.gr/

Αναλυτικά διαβάστε από το LesvosPost.com την πρόταση του ομίλου Κουσκου:


Οι Επιμέρους στόχοι της προσπάθειας του ομίλου Κουσκου είναι:

 

  • Η πραγματοποίηση επενδύσεων στον χώρο του Θερμαλισμού στην Λέσβο (πηγές Ιπποκράτης-Πολιχνίτος) και της Ευεξίας (ξενοδοχείο MythicalCoast) (αλλά και σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου με αντίστοιχο ισχυρό δυναμικό όπως η Ικαρία.
  • Η Επιστημονική τεκμηρίωση και περεταίρω επιστημονική έρευνα του χώρου αυτού μέσα από την ίδρυση ενός Κέντρου Έρευνας με τίτλο: “Κέντρο Έρευνας Μακροζωίας και Θερμαλισμού” με έδρα την Λέσβο.

 

Η δυναμικότητα του θερμαλιστικού κέντρου προσδιορίζεται από τις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει το Νομοθετικό πλαίσιο (ΥΑ 2704/2018 ΦΕΚ Β 603/22-2-2018). Με την εν λόγω Υπουργική απόφαση το θερμαλιστικό κέντρο που θα λειτουργεί με την μορφή του Κέντρου Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμούθα είναι δυναμικότητας 100 ατόμων ανά δεκάωρο καθώς καλύπτει ή και υπερκαλύπτει τις ελάχιστες προδιαγραφές για την δυναμικότητα αυτή και το Ξενοδοχείο 50 κλινών.

Στην επένδυση περιλαμβάνονται όλα τα μηχανήματα και οι απαραίτητες Τεχνικές – ειδικές εγκαταστάσεις για την λειτουργία του Θερμαλιστικού Κέντρου

Όλες οι κατασκευές θα ακολουθούν τους νόμους της τέχνης και της επιστήμης, θα κατασκευαστούν με υλικά της τελευταίας τεχνολογίας, θα είναι άρτιες κι άμεσα χρησιμοποιήσιμες και έχουν σκοπό την βελτίωση των χώρων εσωτερικά κι εξωτερικά του κεντρού ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμου και την εξέλιξή του σε ένα μοντέρνο και φιλόξενο κέντρο σύγχρονων προδιαγραφών, με πολλές παροχές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελλοντικών πελατών του.

Η κατασκευή θα εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις λειτουργικότητας και ποιότητας σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις αισθητικής και θα εναρμονίζεται με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τα κτίριο θα διατηρεί την ιστορική δομή, μορφή και χρήση του, ενώ παράλληλα θα ενσωματώνει κάποιες επιπλέον λειτουργίες, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία ενός ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών μικρής δυναμικότητας (περίπου 50 κλίνες).

 


Οι όροφοι του κτιρίου του Σάρλιτζα, επανέρχονται στην αρχική τους χρήση με τις κατάλληλες μετατροπές. 

Οι πολιτιστικές χρήσεις του νέου συγκροτήματος, (όπως αυτές περιγράφονται στο γενικό κτιριολογικό πρόγραμμα που προορίζεται για το κτίριο του ξενοδοχείου Σάρλιτζα) θα φιλοξενούνται σε νέο κτιριακό κέλυφος βορείως του ξενοδοχείου.