Πεζοπορία από την Ανεμώτια στην Κρυφή Παναγιά και στον Προφήτη Ηλία την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024


Πεζοπορία από την Ανεμώτια στην Κρυφή Παναγιά και στον Προφήτη Ηλία την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Μαζί με τις ευχές μας για μια όμορφη και ειρηνική χρονιά που θα επιφυλάσσει σ’ όλους μας υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, όμορφες διαδρομές και ό,τι άλλο λαχταρά ο καθένας μας ξεχωριστά, σας ανακοινώνουμε την πρώτη μας πεζοπορία για το 2024 στην περιοχή της Ανεμώτιας.

Η Ανεμώτια (ή Ανεμότια), το όμορφο και γραφικό χωριό της δυτικής Λέσβου, καθώς είναι περικυκλωμένη από αμπέλια, ελιές, πεύκα, καθώς και το δρυοδάσος που καλύπτει τις πλαγιές του Κουρατσώνα – στην ανατολική πλευρά του οποίου βρίσκεται το χωριό – έχει μερικά από τα ωραιότερα μονοπάτια του νησιού μας. Σ’ αυτά, λοιπόν, θα περπατήσουμε, κάνοντας το πεζοπορικό «ποδαρικό» μας για το 2024.

Ραντεβού την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο My Market, απ' όπου στις 08:30  με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα κατευθυνθούμε προς την Ανεμώτια. Οι διαδρομές που θα διανύσουμε θα είναι κυκλικές, ως εξής:

Η μία ομάδα με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, ξεκινώντας από την Ανεμώτια, θα κινηθεί μέσα σε μονοπάτια, δύσβατα κάποιες φορές, θα διανύσει μια δύσκολη διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων, η οποία θα περάσει από το Μοναστηρέλι (Μονή Βουκόλων), το «Τριεθνές», την Κρυφή Παναγιά και τον Προφήτη Ηλία, μέχρι να καταλήξει κυκλικά στο χωριό. Η διαδρομή μπορεί να γίνει με αντίστροφη πορεία (κατά την κρίση του οδηγού).

Η άλλη ομάδα με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη θα ξεκινήσει από την Ανεμώτια περπατώντας σε αγροτικό δρόμο μέχρι το Τριεθνές και την Κρυφή Παναγιά κι από εκεί κυκλικά, από δασικό μονοπάτι και αγροτικό δρόμο θα περάσει από το Μοναστηρέλι και θα καταλήξει στο χωριό. Η διαδρομή αυτή είναι μέτρια και η απόσταση που θα διανύσει θα είναι λίγο παραπάνω από 13 χιλιόμετρα.

Για όσους δεν επιθυμούν να κουραστούν περπατώντας μέσα από μονοπάτια, υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής από την Κρυφή Παναγιά προς την Ανεμώτια περπατώντας τον ίδιο αγροτικό δρόμο. Η διαδρομή αυτή είναι ευκολότερη χωρίς σπουδαίες υψομετρικές διακυμάνσεις και είναι περίπου 13 χιλιόμετρα.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα ακολουθήσει φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής (προαιρετικά).

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητα είναι τα παπούτσια πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο. Καθώς φαίνεται να υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο βροχής παρακαλούμε φροντίστε για τα απαραίτητα.

Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!