1.905.750€ για τον Ελαιώνα της Λέσβου από το 1ο ευρωπαϊκό πρόγραμμά του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε.»

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε.» έλαβε έγκριση για το 1ο ευρωπαϊκό πρόγραμμά του,  συμμετέχοντας στη διαδικασία ανάπτυξης και υποβολής της Πρότασης με το ακρωνύμιο GOV4LL μαζί με ακόμη 35 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από 6 χώρες της ΕΕ: Ισπανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία και Αυστρία.

 

Μεταξύ των συμμετεχόντων από την Ελλάδα είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και o Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Η Πρόταση, που έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος HORIZON για την  Έρευνα, Καινοτομία και άλλες ενέργειες για την υποστήριξη της υλοποίησης της αποστολής «Συμφωνία Εδάφους για την Ευρώπη» και αφορά στη «Διακυβέρνηση και επιχειρηματικά μοντέλα για ζωντανά εργαστήρια: κόμβοι αγροτικής ανάπλασης για αντιμετώπιση προκλήσεων για την υγεία του εδάφους συστημικά», έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

 

Ο συνολικός Προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στα 1.906.750 €, εκ των οποίων το ποσό των 162.500 € είναι ο Προϋπολογισμός για την υλοποίηση των δράσεων της «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ» και θα διαρκέσει 4,5 χρόνια.

 

Η συμμετοχή του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα επικεντρωθεί στον Ελαιώνα της Λέσβου.