Με νέο αέρα και πανηγυρικά έγινε η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστοφα και του Δ.Σ. (VD)


Ορκίσθηκε ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης και το Δημοτικό συμβούλιο: «Από 2 Ιανουαρίου πιάνουμε δουλειά»

Με μια ενωτική ομιλία και με εμφανή τη συγκίνησή του, ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας έδωσε το στίγμα των προθέσεων για τη θητεία που ξεκινά στο Δήμο Μυτιλήνης αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού και κοινοτικών συμβουλίων,  στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ο νέος Δήμαρχος απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας σε όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων τονίζοντας ότι ο στόχος είναι κοινός,  ενώ με τόνισε ότι παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη δημοτική αρχή  εκφράζοντας σεβασμό στο έργο της . «Τιμούμε ως οφείλουμε την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και όσες προηγήθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Συνεχίζουμε συμπληρώνουμε, νοικοκυρεύουμε, αλλάζουμε»


Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Χριστόφας ανέφερε ότι είναι μέρα συγκίνησης τιμής και ευγνωμοσύνης  αλλά και μέρα πένθους για την ελληνική αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις για τον χαμό των στελεχών τους εν ώρα καθήκοντος και εξέφρασε τα συλλυπητήριά  του στις οικογένειες των θυμάτων και τους συναδέλφους τους.

Ο νέος Δήμαρχος υπογράμμισε  ότι αυτή είναι  μια μέρα συναίνεσης και συνεργασίας όλων δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο  Δημοτικό συμβούλιο και τις κοινότητες,  «με έναν κοινό σκοπό την παραγωγή έργου», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόθεσή του για ειλικρίνεια και ουσιαστική επαφή με το δημότη . «Είμαστε αποφασισμένοι να μη μείνει τίποτα πίσω» τόνισε χαρακτηριστικά .

Και πρόσθεσε «Πολύτιμοι συμπαραστάτες τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Μυτιλήνης».

Δεσμεύθηκε ακόμη σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, για εργατικότητα και προσήλωση πρώτα από τον ίδιο «…θα εργάζομαι   ακούραστα θα ξεκινώ πρώτος και θα φεύγω τελευταίος. Να κάνουμε αυτοκριτική να μη διστάζουμε ν’ αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Να δίνουμε το παράδειγμα» είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε «Θα προχωρήσουμε με ήθος, τιμιότητα, μέτρο, προσήλωση και δουλειά, πολύ δουλειά. Είναι ώρα να μιλήσουμε με πράξεις. Θα είμαστε μαζί σε αυτή τη διαδρομή θα ελέγχουμε και θα ελεγχόμαστε. Από τις 2 Ιανουαρίου ξεκινάμε, πιάνουμε δουλειά».

Στην τελετή  χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος και Μηθύμνης Χρυσόστομος και παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ο νέος  Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Κώστας Αρώνης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Στρατής Κύτελης ,  οι τέως Δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Πάλλης , Νάσος Γιακαλής, ο Άρης Χατζηκομνηνός ,εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και σωμάτων ασφαλείας.


Δεν ορκίσθηκε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκη Τσιριγώτη η οποία είχε ενημερώσει ότι απουσιάζει εκτός νησιού για προσωπικούς λόγους και θα ορκιστεί στις 2 Ιανουαρίου στο γραφείο του Δημάρχου.

 

Με πολιτική ψήφο ορκίσθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Εριφύλλη Χιωτέλλη, Δημήτρης Μαλλιαρός, Παναγιώτης Αυγουστίδης.

 

Και οι Σύμβουλοι Κοινοτήτων:

Χρήστος Μαλακός (Μυτιλήνη)
Λάμπρος -Παναγιώτης Βενετης  (Μυτιλήνη)
Απόστολος Αναγνώστου  (Μυχού)

 

Πηγή https://aeolos.tv/