Αίτημα της Περιφερειακής Αρχής για Αεροπορική Διασύνδεση Μυτιλήνης – Θράκης


Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου, υποβλήθηκε αίτημα προς τις δύο αεροπορικές εταιρίες  που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια , Aegean Airlines και SKY Express για  την  αεροπορική διασύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θράκη , μέσω του Α/Δ της Αλεξανδρούπολης.

 

Το αίτημα στηρίζεται και υποστηρίζει τον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , καθ’ όσον συμβάλλει στην ανθεκτικότητα του νησιού και την αύξηση της προσβασιμότητας τόσο με τη Θράκη , όσο και τις χώρες  των Βαλκανίων.

Ο Περιφερειάρχης σε δήλωσή του  υπογράμμισε:

« Η αύξηση της προσβασιμότητας της Λέσβου με στρατηγικού στόχου περιοχές κάθε είδους ανταλλαγών  και ειδικά με την Βόρειο Ελλάδα και κατ’ επέκταση τις χώρες των Βαλκανίων , αποτελεί ένα πάγιο αίτημα από πλευράς κατοίκων , τόσο για αεροπορικές όσο και ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις.  Ταυτόχρονα θα εξυπηρετηθούν ανάγκες μετακινούμενων επιβατών , που ως τώρα έμειναν ακάλυπτες, καθώς  εξυπηρετούντο με πολύωρα ταξίδια μέσω των Αθηνών και Θεσσαλονίκης . Εύχομαι η προσέγγιση αυτή με τις δύο αεροπορικές εταιρίες Aegean Airlines και SKY Express για την αιτούμενη διασύνδεση   να ολοκληρωθεί σύντομα επιτυχώς  , προς όφελος των νησιών μας.»