Μυστήριο στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη/ Κυνήγι Θησαυρού

 


Οι εκδόσεις Αρτέον, ταΒιβλιοπωλεία Φωτίου και το Ούζο Πλωμαρίου Βαρβαγιάννη σας καλούνσεμια διαφορετική ξενάγηση / γνωριμία στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη στο Πλωμάρι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα.

Αφορμή το βιβλίο «Πολύ αργά για τ’ Αϊδίνι» του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κώστα Στοφόρου που αναφέρεται στην ιστορία του παππού του.

Ένας συναρπαστικός τρόπο για να γνωρίσουμε την ιστορία των δικών μας παππούδων στο Πλωμάρι και στη Λέσβο, μέσα από ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού»:

Μέσα από γρίφους, σημειώματα και αντικείμενα, όπως ένα αρχαίο νόμισμα, ένα κλειδί, ένα κομμάτι από φιλμ κ.ά. οι συμμετέχοντες καλούνται να λύσουν ένα μυστήριο.

Μέσα από την περιπλάνηση στο Μουσείο τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία του ούζου και τη διαδικασία παραγωγής του.

Ολοκληρώνοντας τον γύρο του μουσείου και έχοντας τα στοιχεία στα χέρια μας, χωριζόμαστε σεομάδες και σχεδιάζουμε και παρουσιάζουμετιςδικές μας ιστορίεςμυστηρίου, χρησιμοποιώντας τη «ΜαγικήΤράπουλα των Παραμυθιών» με την καθοδήγηση του συγγραφέα.

 

Οι ιστορίες που θα δημιουργηθούν από τιςομάδεςτων παιδιών μπορούν και να εικονογραφηθούν από τα ίδια και να δημοσιευτούν στο μπλογκ http://paramithokouzina.blogspot.com/

 

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την ιστορία του τόπου μας, του ούζου, αλλά και τον ντετέκτιβ πουκρύβουμε μέσα μας.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Λίγα λόγια για την εταιρεία Βαρβαγιάννη:

Πιστοί φύλακες της παράδοσης των 160 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης από το 1860 όταν έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου. Με πολλή αγάπη και μεράκι, η 100% ελληνική οικογενειακή επιχείρηση Βαρβαγιάννη επιλέγει προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά, τα οποία σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση αλλά και με την χρήσιμη συμβολή της τεχνολογίας οδηγούν στη δημιουργία ενός εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου, με το οποίο το όνομα της εταιρείας Βαρβαγιάννη έχει καταφέρει να ταυτιστεί παγκοσμίως.