Αιολικός: Κόσμος απών και αδιάφορος


Γράφει για το LesvosPost o Στρατής Τσιντώτας

 

Αιολικός – Ηρακλής.

Στο πιο ίσως εμπορικό παιχνίδι της ομάδας της Μυτιλήνης φέτος στην Β Εθνική, ή αν θέλετε στην Super League 2, στον Ταρλά βρέθηκαν 400-500 φίλαθλοι. Και αν πέρυσι η δικαιολογία όταν ο Αιολικός έπαιζε μεταξύ συγγενών και φίλων στα περισσότερα παιχνίδια ήταν ότι η ομάδα παίζει στην Γ Εθνική την οποία έχει βαρεθεί ο κόσμος και με αντιπάλους κάτι χωρία της Ελλάδος, φέτος αυτό δεν υπάρχει.

Και θα περίμενε κανείς, μετά από αναμονή δεκαετιών και με ένα νησί που ποδοσφαιρικά δεν έχει δει και πολλά πράγματα, πέραν της περιόδου της Καλλονής, αν μη τι άλλο στο γήπεδο να πηγαίνει κόσμος. Το γεγονός ότι ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο να δει τον Αιολικό έχει ερμηνευτεί πολλές φορές.

Πάντα υπήρχαν παράγοντες που καθόριζαν την στάση του κόσμου. Αυτή την φορά, την μεγαλύτερη ίσως ευθύνη την έχουν οι ίδιοι οι φίλαθλοι. Γιατί φέτος οι συνθήκες είναι καλές και μάλλον ευνοϊκές για κάποιον να πάει στον Ταρλά.

Ο Αιολικός παίζει σε μια κατηγορία με ομάδες καλές και «βαριά» ονόματα, σε μια κατηγορία όπου αγωνίζονται παίκτες γνωστοί και με ποδοσφαιρικά ένσημα, ακόμη και αν κολλάνε κάποιοι εξ αυτών τα τελευταία.

Το επίπεδο είναι σίγουρα υψηλότερο από το να βλέπεις το Ύπατο και την Γαστούνη, η ομάδα έχει κάνει καλές προσθήκες και έχει ένα ρόστερ αντάξιο της κατηγορίας.

Το εισιτήριο που για πολλούς ένας παράγοντας γκρίνιας, είναι 10 ευρώ όπως και πέρυσι στην Γ Εθνική.

Γιατί λοιπόν ενώ οι συνθήκες ευνοούν, ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο. Η μοναδική εξήγηση είναι γιατί δεν ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο στο νησί πολύ κόσμο πλέον.

Μπορεί να τον ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, μπορεί ο άλλος να δώσει 300 και 400 ευρώ για να φύγει από δω να πάει στο Καραισκάκης ή στο Αρένα ή στην Λεωφόρο, αλλά δεν θα δώσει 10 ευρώ να δει τον Αιολικό.

Με αυτά τα δεδομένα ίσως δεν αξίζει τελικά να ασχολείται και κανείς με τον Αιολικό διοικητικά, να βάζει τα λεφτά του και να κάνει τι?

Ο Αιολικός αυτή την στιγμή δεν είναι θελκτικός για κανέναν και για τίποτα. Είναι μόνο για μερικούς ρομαντικούς που πάντα θα υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και θα αντιστέκονται.

Αυτοί όμως οι 100-200 δεν μπορούν ούτε να κρατήσουν όρθια μια ομάδα, ούτε να την συντηρήσουν. Αν υποθέσουμε ότι αύριο ο Αιολικός βάλει λουκέτο και εξαφανιστεί, όπως τόσες ομάδες ιστορικές, Ξάνθη, Εργοτέλης κτλ, δεν θα στεναχωρηθούν και πολλοί να ξέρετε. Θα μείνουν μόνο αυτοί οι 100 – 200 να αναπολούν τα περασμένα μεγαλεία και οι υπόλοιποι απλά θα αλλάζουν κανάλι παρακολουθώντας εναλλάξ Nova και Cosmote.

 

ΥΣ: Τα παραπάνω δεν αναιρούν τα λάθη που γίνονται πάντως σε σχέση με την προσέλκυση κόσμου. Το να έχεις παιχνίδι Β Εθνικής στο νησί σου, την ευκαιρία να δουν δηλαδή παίκτες προπονητές και παράγοντες παιχνίδι σε πιο υψηλό επίπεδο και εσύ ως ΕΠΣΛ να ορίζεις όλα τα ματς της Α Τοπικής την ίδια ημέρα και ώρα, το λες και αντιποδοσφαιρικό. Όπως επίσης ευθύνη έχει και η ίδια η ομάδα που δεν προβάλλει το προϊόν της. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα πλέον….

Στρατής Τσιντώτας