Άλλου τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες για τον Τουρισμό στην Λέσβο
Μια πολύ καλή ευκαιρία είχαν οι παράγοντες του τουρισμού της Λέσβου αλλά και των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου να προβληθούν στην έκθεση της Σμύρνης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Άλλωστε το θέμα της βίζας το οποίο συνέπεσε ήταν μια εξαιρετική συγκυρία για να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη προβολή και ενδιαφέρον.

 Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ήταν αυτή που «έσωσε» την κατάσταση χρηματοδοτώντας με 10 χιλιάδες ευρώ την παρουσία της εκεί, δίνοντας την ευκαιρία στους τοπικούς παράγοντες να κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Είναι άλλωστε σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια να προσπαθεί να χρηματοδοτεί και να κάνει ενέργειες εξωστρέφειας και προσέλκυσης τουριστών και να γίνεται προσπάθεια αυτές να εμφανιστούν ως συλλογική που δεν είναι.

Η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει και προχωρήσει με το θέμα της κρουαζιέρας έχοντας φέρει στην Λέσβο τον κ. Μπρά, η Περιφέρεια διοργανώνει εκδηλώσεις στην Αθήνα για την προβολή των νησιών, η Περιφέρεια δίνει λεφτά για να γίνουν οι Πύλες Εισόδου, η Περιφέρεια φέρνει δημοσιογράφους, tour operators, bloggers και χρηματοδοτεί εταιρίες από το εξωτερικό για να έρθουν στα νησιά, χρηματοδοτεί παρουσία σε εκθέσεις, μπαίνει μπροστά και καταφέρνει σημαντικές εξελίξεις στον τουρισμό όπως αυτήν με την βίζα, διοργανώνει Φεστιβάλ πρωτοποριακά με δεκάδες καλέσμένους από όλο τον κόσμο και τόσα άλλα. Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι φορείς του τουρισμού, με εξαίρεση την Αντιδήμαρχο κ. Βατή σφυρίζουν μάλλον το γνωστό τροπάριο που έχουν εδώ και χρόνια, γκρινιάζοντας μόνιμα και περιμένοντας από τους άλλους να φέρουν κόσμο στο νησί για να δουλέψουν εκείνοι και όταν αυτό γίνεται, το καπηλεύονται κιόλας παρουσιάζοντας το ως δικό τους επίτευγμα.

 

Αυτά όμως Last Year…

 

Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας…

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε ενεργά στην 17η Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου, προβάλλοντας ξανά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δράσεων του εγκεκριμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2023 χρηματοδότησε με το ποσό των 10.000 € παράλληλη εκδήλωση στον πολυχώρο Bon Vivant στο πλαίσιο της Έκθεσης, σε συνεργασία με την ΕΛΕΑ-ΑΜΚΕ –Επιμελητηριακή Λεσβιακή Εταιρία Ανάπτυξης. Παράλληλα το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας, ο οποίος είχε επαφές και συζητήσεις με φορείς και επαγγελματίες της Σμύρνης, ενώ συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφτεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις τουριστικές σχέσεις των δυο χωρών.

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Έκθεση της Σμύρνης συνέπεσε με την είδηση της χορήγησης βίζας σε Τούρκους Πολίτες και ως εκ τούτου ήταν ακόμη μεγαλύτερη η αξία της παρουσίας των νησιών μας εκεί. Η Περιφέρεια έδωσε δυναμικό παρών τόσο με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νύκτα ο οποίος είχε σημαντικές επαφές και συμφωνίες με φορείς και επαγγελματίες, όσο και με την χρηματοδότηση της βασικής εκδήλωσης προβολής των νήσων μας στο περιθώριο της Έκθεσης. Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε μπει μπροστά σε θέματα τουριστικής προβολής του Βορείου Αιγαίου και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας αυτών ήδη έχουν φανεί».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας δήλωσε: «Ήταν άκρως πετυχημένη η προβολή των νησιών μας στη Σμύρνη και καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας. Η υποδοχή των αντιπροσωπειών μας ήταν εξαιρετική, μετέφερα τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη και υπήρξε μεγάλη επιθυμία να μας επισκεφθούν. Υπήρξε επικοινωνία και επαφή με τον φίλο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρο Κώνστα, ο οποίος κάνει το παν για να προβληθούν τα νησιά μας στην Τουρκία και να αναπτυχθούν οι τουριστικές σχέσεις. Μου υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί επίσημα τη Χίο αλλά και τα αλλά νησιά για να έχει άμεση επαφή και επικοινωνία με τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού, να ακούσει τις προτάσεις τους και να συνδράμει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη του τουρισμού με τη γείτονα χώρα. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη φιλοξενία και τη συνδρομή του. Το θέμα της βίζας έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τα νησιά μας πλέον και χαίρομαι που η Περιφερειακή Αρχή με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη μας έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξη αυτή».