Πεζοπορία στον Λαφιώνα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023


Ο Λαφιώνας είναι ένα μικρό χωριό που μας κοιτάει από ψηλά λίγο πριν φτάσουμε στην Πέτρα. Κατά πάσα πιθανότητα, το όνομά του (που προέρχεται από το αρχαιοελληνικό «λανθάνω») είναι Λαθιώνας (δηλαδή, κρυμμένος, κρυφός), καθώς διακριτικά βιγλίζει το πέλαγος αλλά και τους περαστικούς (πλέον) προς τα τουριστικά χωριά μας, την Πέτρα και το Μόλυβο.


Από τον Λαφιώνα ξεκινάνε μερικές πολύ όμορφες διαδρομές που στο παρελθόν ο Ορειάς έχει περπατήσει αρκετές φορές. Αυτή τη φορά με αφετηρία και κατάληξη τον Λαφιώνα θα κινηθούμε προς το βουνό Σκοτεινό μέσα από ένα πανέμορφο δάσος με βελανιδιές.


Ραντεβού την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 08:30 στο My Market, απ' όπου με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα κατευθυνθούμε προς τον Λαφιώνα. Εκεί θα αποβιβαστούμε όλοι από το λεωφορείο και θα χωριστούμε σε δυο ομάδες, για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, ως εξής:


Η μία ομάδα μας με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα κινηθεί προς το βουνό Σκοτεινό, θα ακολουθήσει την κορυφογραμμή του και, περπατώντας μέσα στο δρυοδάσος, θα επιστρέψει κυκλικά στον Λαφιώνα έχοντας διανύσει περίπου 12 χιλιόμετρα μιας απαιτητικής διαδρομής.


Η άλλη ομάδα μας με οδηγό τον Θέμη Οσμανλή θα κινηθεί κι αυτή προς το βουνό Σκοτεινό, αλλά χαμηλότερα, σε μια πιο μέτρια διαδρομή που κι αυτή θα περάσει μέσα από το δρυοδάσος του βουνού και κυκλικά θα καταλήξει στο χωριό. Και αυτή η διαδρομή θα διανύσει περίπου 12 χιλιόμετρα, ωστόσο θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη.


Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, για να μας οδηγήσει σε εστιατόριο της περιοχής, ώστε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο και αυτήν την Κυριακή.


Σας υπενθυμίζουμε ότι και για τις δυο διαδρομές απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης απαραίτητα τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running), ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο.


Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.
Καλή μας αντάμωση!