ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ : ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΕΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ


ΑΝΑΦΟΡΑ στην Βουλή

 

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. ΚυριάκοΠιερρακάκη

 

ΘΕΜΑ: Κάλυψη κενών θέσεων αναπληρωτών καθηγητών στο Παναρέτειο Γυμνάσιο Καλλονής

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σύμφωναμε το υπ’ αρ. πρωτ. 2/2023 έγγραφο του Συλλόγου Γονέων καιΚηδεμόνωντουΠαναρέτειουΓυμνασίουΚαλλονής,υπάρχειέντονηδιαμαρτυρία για τα διδακτικά κενά στο μεγαλύτερο από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού Γυμνάσιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

 

Δυστυχώς, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά και τηνολοκλήρωσητηςΒ΄φάσηςπρόσληψηςαναπληρωτών,εξακολουθούννακαταγράφονται στο συγκεκριμένο σχολικό ίδρυμα κενά σε βασικές ειδικότητες,όπωςΦιλόλογοι,Φυσικοί,Βιολόγοι,ΘεολόγοικαικαθηγητέςΚαλλιτεχνικών,με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν “χαθεί“ πάνω από150 διδακτικές ώρες.

 

Επειδή η παραπάνω κατάσταση παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

 

Επειδή η έλλειψη διδακτικού  προσωπικού δημιουργεί συνεπακόλουθα γνωστικά και μαθησιακά κενά , τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, δυστυχώς παγιώνονται.

 


Επειδή η φοίτηση στο Γυμνάσιο είναι υποχρεωτική , αλλά εξίσου υποχρεωτική είναι και η εξασφάλιση από πλευράς Πολιτείας στελέχωσης των Γυμνασίων με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.

 

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τόσο εμένα όσο και τους διαμαρτυρόμενους γονείς και κηδεμόνες για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση κάλυψης όλων των κενών του Παναρέτειου Γυμνασίου Καλλονής Λέσβου.

 

 

Μυτιλήνη,23/11/2023

Ο Αναφέρων Βουλευτής

Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ