Στον Κωνσταντίνο Μουτζούρη η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αυστρίας στην ΕλλάδαΤην Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αυστρίας στην Ελλάδα Gerda Vogl υποδέχθηκε σήμερα 9.11.2023 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενη από την Σύνδεσμο του Αυστριακού Υπουργείου Εσωτερικών στην Ελλάδα κυρία Dalia EL-Hennawi.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης στη Λέσβο, της Πρέσβεως και Συμβούλου επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Προέδρου Alexander Van der Bellen.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το προφίλ των νησιών του Βορείου Αιγαίου από άποψης κοινωνίας, οικονομίας, παραγόμενων προϊόντων και τουρισμού και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τουριστικής επισκεψιμότητας και ανάπτυξης, αλλά και θέματα που άπτονται του μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Περιφερειάρχης αμέσως μετά υπογράμμισε:

« Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αυστρίας στην Ελλάδα και την συνοδεία της και είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά και με την ιδιότητα της και ως Σύμβουλος επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών υποθέσεων. Οι φιλικές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες μας και το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, έχουν την απαρχή τους στο παρελθόν, τις οποίες καλούμαστε να συνεχίσουμε και επεκτείνουμε ως μέλη της ίδιας οικογένειας της Ε.Ε.»

H Πρέσβης πριν αναχωρήσει, δήλωσε εξαιρετικά εντυπωσιασμένη από τη Λέσβο και όσα πρόλαβε να δει, υποσχόμενη ότι θα προγραμματίσει διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.