ΠΕΚ: Σύσκεψη για τον εορτασμό 50 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

την Δευτέρα 13 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα

στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου

στη Χρυσομαλλούσα (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία)

            Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί όλα τα σωματεία της πόλης μας, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, την Δευτέρα 13 Νοέμβρη στις 19:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στη Χρυσομαλλούσα (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία) σε σύσκεψη εν όψει της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

          50 χρόνια μετά τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν επίκαιρα και δείχνουν το δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

          Το σύνθημα “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω oι ΗΠΑ” γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ σήμερα που η πατρίδα μας λειτουργεί σαν αμερικανονατοϊκή βάση και ορμητήριο για το αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης. Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, τη λευτεριά και την πατρίδα τους. Tρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

          Τιμούμε τους νεκρούς ήρωες του Νοέμβρη! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές και εργάτες, που αγωνίστηκαν για τρείς μέρες με ηρωισμό, με αυτοθυσία και πρωτόγνωρη αυτενέργεια ενάντια στο φόβο που προκαλούσε μέχρι τότε η στρατιωτική δικτατορία. Οι φυλακίσεις, οι εξορίες, τα απάνθρωπα βασανιστήρια δεν ήταν αρκετές για να σταματήσουν τον λαό. Ο ξεσηκωμός το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο έδωσε ένα σφοδρό χτύπημα στη χούντα και την κλόνισε ανεπανόρθωτα. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον Νοέμβρη, η χούντα έπεσε!

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

… ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού.

… μας δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

… ότι το σύνθημα “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ” είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και τηφιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

… με το σύνθημα “Ψωμί Παιδεία Ελευθερία”, μας δείχνει το δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα!