Μια διαφορετική εκδήλωση από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης


Με μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη των ηρώων του 40, τίμησε το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης την εθνική μας επέτειο. Αρχικά, παρουσιάστηκε το χρονικό του έπους του 40 μέσα από ιστορική αφήγηση και απαγγελίες ποιημάτων και στη συνέχεια, δόθηκε έμφαση στην τοπική ιστορία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, έπειτα από πρόσκληση του σχολείου, οι κύριοι Δημήτρης Μπουρνούς και Γιώργος Γαλέτσας, ως εκπρόσωποι του Συλλόγου ΦΙΜΠΟΔ (Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας). Ο κύριος Γαλέτσας, με τρόπο ιδιαίτερα συγκινητικό, μίλησε στους μαθητές για τις εκτελέσεις των Λεσβίων αγωνιστών κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής του νησιού. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του "Στο Σημάδι" και η εκδήλωση έκλεισε με ένα απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, Φον Δημητράκης.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Διευθυντής του σχολείου, κύριος Δημήτρης Μιχαλάκης, η ιστορική μνήμη οφείλει να παραμένει πάντα ζωντανή και να καθοδηγεί τις νεότερες γενιές σε έναν καλύτερο και περισσότερο ανθρώπινο κόσμο.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις υπεύθυνες καθηγήτριες της γιορτής : Γιαβρή Ελένη, Κληρονόμου Έφη, Αναγνώστου Ειρήνη.