Πεζοπορία στον κάμπο της Γέρας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Αφήνοντας πίσω μας τα δύσκολα και την δοκιμασία της περασμένης Κυριακής στα ψηλά, αυτήν την Κυριακή ο Ορειάς θα περπατήσει χαμηλότερα, στο νότιο τμήμα του νησιού μας, εκεί που απλώνεται ο κάμπος της Γέρας. 


Ραντεβού την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 08:30  στο My Market, απ' όπου με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας θα μεταβούμε στα χωριά της Γέρας. 


Πρώτη μας στάση ο Παλαιόκηπος απ’ όπου θα ξεκινήσει η ομάδα που με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη θα διανύσει μια απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων προς το Παλαιόκαστρο και, αφού περάσει από οκτώ εξωκλήσια, θα επιστρέψει διαγράφοντας μια κυκλική διαδρομή στον Παλαιόκηπο. Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και σίγουρα απαιτείται η καλή φυσική κατάσταση για την συμμετοχή σ’ αυτήν. 


Δεύτερη στάση θα είναι στον παραλιακό δρόμο προς Ευρειακή, στο ύψος του Ιέρα Club, απ’ όπου με οδηγό τη Μαρία Δεληγιώργη θα ξεκινήσει η άλλη ομάδα τη διαδρομή της προς την περιοχή Μονέρι. Αφού περάσει από τον Άγιο Συμεών, τον Υδρόμυλο του Μονερίου και την Αγία Σωτήρα θα καταλήξει στον παραλιακό δρόμο, λίγο πριν το Πέραμα, στην παραλία «Αγιάργια». Η διαδρομή είναι εύκοληερίπου 6 χιλιόμετρα) και είναι κατάλληλη ακόμα και για αρχάριους. 


Στη συνέχεια, το λεωφορείο θα παραλάβει και τις δύο ομάδες από το σημείο του τερματισμού τους και θα τις μεταφέρει σε τοπικό εστιατόριο για το καθιερωμένο γεύμα. 


Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running) και το αδιάβροχο (για κάθε ενδεχόμενο).

 

Σας τονίζουμε ότι η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.

 
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως. 


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615. 

Καλή μας αντάμωση!